Късно снощи в интернет се появи снимка, на която се

...
Късно снощи в интернет се появи снимка, на която се
Коментари Харесай

Развяха украинското знаме във Високополе

Късно нощес в интернет се появи фотография, на която се вижда по какъв начин се развява украинското знаме във Високополе в Херсон .
 Руските бойци в Украйна - без уместно оръжие, дажби и възнаграждение
Руските бойци в Украйна - без уместно оръжие, дажби и възнаграждение

Това твърди английското военно разузнаване

От президентството и от Министерството на защитата незабавно реагираха на новината. Съветникът на президента Даря Заривная удостовери във " Facebook ", че знамето се развява над болничното заведение на ул. " Гагарин " във Високополе - тъкмо там, където в миналото са живели нейните дядо и баба.

И заместник-началникът от президентството - Кирил Тимошенко разгласява коментар със фотографията, съпроводен от следния текст: " Високополе. Херсонска област. Украйна. Днес ".

Така новината за освобождението на село Високополе в северозападната част на Херсонска област от украински елементи бе доказана в неделя вечерта от Кирил Тимошенко, заместник-ръководител на украинската президентска канцелария.

За завладяването на Високополе през целия неделен ден съобщаваха разнообразни украински източници, както и някои съветски и проруски канали в Telegram, които потвърдиха, че съветските десантчици са се отдръпнали от този някогашен регионален център.

Високополе е обитаемо място в северната част на Херсонска област. Преди войната популацията там е било към четири хиляди души . Това е някогашен областен център с железопътна гара.

Все още липсва удостоверение за освобождението на селището. Припомняме, че още с началото на контраофанзивата от украинска страна обявиха, че интервенциите им се нуждаят от тишина.

В късия отчет на Украинския общоприет щаб от неделя вечерта още веднъж няма информация за напредването на неговите елементи в Херсонска област (включително хипотетичното освобождение на Високополе), само че се съдържат някои подмятания.

В отчета се показва, че руснаците организират " отбранителни интервенции " в посока Южнобужск (т.е. на фронтовата линия в западната и северозападната част на Херсонска област).

И Костромка и Безименое са включени в листата на обитаемоте места, които съгласно отчета са били изумени от противников въздушни удари в неделя.

Тези две села се намират на линията на украинската атака в централната част на този спектакъл, южно от Давидов Брод, и съгласно анализатори са били под контрола на съветските сили преди началото на офанзивата в края на август .

Докладът всъщност повтаря предходните известия: руснаците не престават да нападат безрезултатно намиращите се региони на изток , в регионите на Бахмут, Северск и южно от Изюм, до момента в който обстрелът и въздушните набези не престават в други елементи на фронта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР