Къщите на колела стават все по-търсени от дигиталните номади(снимка: CC0

...
Къщите на колела стават все по-търсени от дигиталните номади(снимка: CC0
Коментари Харесай

Как пандемията разпали дигиталното номадство


Къщите на колела стават все по-търсени от цифровите номади
(снимка: CC0 Public Domain)

„ Винаги съм желал да го направя ”, споделя Ник Вивион за решението си да живее и работи на цялостен работен ден в мобилен дом – т.е. в каравана. „ Купих си къща на колела, без ипотека и наем. Повече не погледнах обратно ”.

Вивион е прекарал последните четири месеца от професионалния си живот като цифров бродяга: живее и работи на цялостен работен ден в своя дом на колела, споделя. И не е самичък. Американската RV Industry Association пресмята, че в сходни домове живеят почти един милион души – от пенсионери до пътуващи чиновници на цялостен работен ден.

Хора като Вивион – непрекъснато онлайн, само че непрекъснато пътуващи и живеещи на всички места – са все по-голяма част от международната промишленост за „ мобилни домове ”. За нея компанията Research And Markets пресмята, че е пазар на стойност почти 42 милиарда $.

Някои от пътуващите за първи път може да се поколебаят; те се опасяват да се откажат от удобствата си, споделя Джоана Франко, водеща на предаването „ Най-невероятните ваканционни наеми в света ”. Тя обаче е забелязала, че не е необходим сходен компромис. „ Преживяването е близо до това да населявате общоприет дом – само че с доста по-добри преимущества. RV технологията става все по-лесна за прилагане ”.

Сред фирмите, предлагащи сходни решения за цифрови номади, е компания за алуминиеви ремаркета на име ATC, която предлага каравани и кемпери. Изпълнителният шеф на ATC Робърт Паден споделя, че търсенето на мобилни къщи е повишено с взрива на пандемията.
още по тематиката
„ Видяхме изключително огромно нарастване на хората, нови за света на къмпинга и живота отвън мрежата, с разгръщане на пандемията Covid-19. Много от тях и в този момент желаят да продължат да живеят по този метод – работейки отдалечено – по тази причина е налице нараснало търсене на функционалности, които разрешават надеждна съгласуваност ”.

Неговата компания предлага слънчеви панели и усилватели на сигнала за мобилни телефони. „ Има известна подигравка в това, тъй като концепцията е, че можете напълно да се изключите. Но въпреки всичко можете да си гледате обичаните излъчвания в Netflix ”, споделя Паден. Много от хората избират да имат достъп до същите занимания, които имат и вкъщи си. Така излиза, че пребиваването в къща на колела си е метод на живот – доста сходен на това, което човек би живял в елементарен, стационарен дом.

Дигиталните номади имат всички улеснения и средства за работа и връзка
(снимка: CC0 Public Domain)

Едновременно с това къщите на колела стават все по-усъвършенствани, забелязал е Брайън Демо – пенсиониран хеликоптерен монтьор от американската морска пехота, а понастоящем занаятчия RV механик и специалист в уеб страницата JustAnswer. „ Компютърните системи, които се намират в някои от тези транспортни средства, са мини-таблети, които можете да [използвате], с цел да управлявате целия RV ”, изяснява той.

Като образец Демо показва In-Command – компания, която създава системи за надзор, които разрешават на потребителите да ръководят отдалечено другите функционалности на мобилните си домове. „ Можете да го запалите от мобилния си телефон, с цел да включите електрическата система, да управлявате изравнителните крикове и даже да регулирате температурата на климатика ”, споделя той.

Покрай този взрив парещ става и бизнесът с устройства за мобилен интернет достъп и увеличаване на съществуващите връзки. „ Много хора трябваше да разчитат на по-бързи интернет скорости, с цел да работят от разстояние, по тази причина имаше интерес към системи за усилвaне на интернет свързаността – изключително при фамилиите, които имаха деца, учещи отдалечено ”, добавя механикът.

Кевин Тейлър, създател на Powerful Signal, споделя, че Wi-Fi в парковете за мобилни къщи постоянно може да бъде несиметричен – по тази причина неговата компания е профилирана в устройствата за увеличаване на интернет сигнала от мобилен телефон. Всяка усилвателна система включва антена, инсталирана отвън мобилния дом, която работи за хващане на сигнали навън от локалните кули. „ След това този сигнал се предава по кабел към усилвател вътре ”, изяснява той.

Въпросният тип антени непрестанно се усъвършенстват, което ще направи допустимо в близко бъдеще пътуващите ще са по-добре свързани от стационарно работещите.

Ник Вивион, от своя страна, е уверен, че въпросният тип технологии ще стават все по-често срещани, защото от ден на ден експерти „ хващат пътя ”, нетърпеливи да се порадват на удобствата на мобилните жилища. „ Срещам се с всевъзможни хора – водачи, медицински сестри, застрахователни сътрудници. Мобилният живот става нещо в действителност привлекателно. Дори не е въпрос на нужда. Просто е идеалното жилище. На колела ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР