Къщата на адвокат Ирен Савова в Ихтиман е била подпалена

...
Къщата на адвокат Ирен Савова в Ихтиман е била подпалена
Коментари Харесай

Къща на знаков адвокат беше подпалена в Ихтиман


Къщата на юрист Ирен Савова в Ихтиман е била подпалена тази нощ, заяви Нова телевизия. Инцидентът се е случил към 03:30 ч., като бе доказан от Савова. По нейните думи, огънят е тръгнал от покрива, на който незнайни лица са сложили взривно устройство.

По информация на NOVA Ирен Савова е била осведомена за случая от полицията, която към този момент организира следствие. В момента на подпалването Савова не е се е намирала в региона.

„ Съседи са се обадили на пожарната и полицията. Мисля, че е тенденциозен палеж, тъй като видяхме, че има туба със запалително вещество. Непрекъснато съм обект на закани. Преди година сложиха проследяващи устройства на колите ми. Разлепиха и подправени некролози по вратите на жилището и адвокатската фирма ми”, описа Ирен Савова.

Районният прокурор Десислава Стоименова съобщи, че записите от камерите в региона ще бъдат прегледани.

Това не е първият случай и посягане против Савова. В средата на ноември 2018 година входът на дома и адвокатската фирма на юрист Ирен Савова осъмнаха с некролози, на които написа, че тя е "починала от черните си вълшебства ". Тогава Савова разгласи, че е схванала за некролозите тях от свои съседи, както и не знае кой би направил сходно нещо и какви са претекстовете му.

"Това е извънредно налудничаво. Не мога да предположа кой е. Този въпрос би трябвало да бъде отвеян към органите на реда. Веднага алармирах на телефон 112. Съседите ми са разпитани. Направила съм всичко, което мога в качеството си на жител. Като че ли по този въпрос не се работи. Не са ме търсили нито от полицията, нито от прокуратурата ", съобщи по това време Савова пред Нова тв.

Тя се притеснява, че казусът може да се неглижира, само че това не го прави по-малко закононарушение. Адвокатът прикани прокуратурата към съответни дейности. По нейните думи в региона има задоволително камери, които биха помогнали да се откри причинителят.

Савова е бранител в доста знакови каузи, измежду които делото за корупция против някогашния кмет на “Младост” Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, процесът за царските парцели, делото за тефтерчето на някогашния началник на комисията за спор на ползи Филип Златанов и други

В началото на януари 2019 година от нейната адвокатска фирма бе оповестено, че интернационален екип от юристи е внесъл две тъжби на отстранената кметица на квартал „ Младост” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург. В тях се показват няколко нарушавания на човешките права. Те са свързани със зрелищния арест в центъра на София, унизителното отношение по време на задържането, както и по време на цялото следствие. Посочени са и изискванията в килиите на двете подсъдими, както и четирите месеца голословен арест въз основата на решенията на Специализирания съд за ограниченията за неотклонение.

"Това, което се случва по делото "Иванчева ", е една изключителна свирепост. Това е по този начин още от първия ден на задържането. На всяко влизане и излизане от ареста те са събличани чисто голи, с цел да бъдат тествани. Двете дами са в килия с размер 2 на 3 метра, която споделя обща тоалетна със прилежащата килия. Двете явно не са в положително здравословно положение ", разяснява още през ноември 2018 година юристът.

През 2015 година Софийска окръжна прокуратура образува досъдебно произвеждане за гибелта на бащата на юрист Савова. Според нея има подозрения, че татко ѝ е бил блъснат съзнателно на околовръстното шосе на Ихтиман. “Извършителят е избягал от местопроизшествието, а в хода на следствието са осъществени всички неотложни дейности за откриване на истината”, оповестиха от прокуратурата. И досега няма формален отговор какво е станало с това досъдебно произвеждане.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР