Кашите трябва да съставляват около 25-40% от рациона на вашето

...
Кашите трябва да съставляват около 25-40% от рациона на вашето
Коментари Харесай

Как да приготвим здравословна каша за кучета

Кашите би трябвало да съставляват към 25-40% от рациона на вашето куче. Те са значим източник на въглехидрати и фибри, като по тази причина наложително би трябвало да участват в менюто им. Заедно с това домашните любимци обожават кашите и не биха отказали това лакомство, само че и дружно с това е съвършен метод да разнообразите храненето на кучето с нещо здравословно.

Как да приготвим здравословна каша за кучета?

Ако кучето е малко, тогава най-правилното решение е да се посъветвате с ветеринара по отношение на това какви зърнени култури можете да му давате. Възрастните кучета от своя страна могат да ядат съвсем всички каши за кучета, само че едни от най-полезните са от елда, оризовата, пшеничната и овесената.

Имайте поради обаче, че всеки нов артикул в рациона на животното е значимо да се вкарва постепенно, с цел да видите реакцията на организма, тъй като някои кучета могат да имат самостоятелна нетърпимост към някоя зърнена просвета. Ето и най-популярните предписания за подготвяне на здравословна каша за кучета.

Каша за кучета с елда

 Каша за кучето

Това е една от най-полезните каши за любимците, тъй като е доста богата на микроелементи, растителни белтъци, витамини от група В. Съдържа в състава си и желязо, калций, калий и магнезий, които въздействат удобно на кръвоносната система, възстановяват нервната система и способстват за подсилване на костите при кучето. Не по-малко значимо е това, че елдата способства за отслабването, като е значимо да готвите кашата без сол и да не добавяте подправки, а съотношението на водата да е 2:1.

Първото нещо, което би трябвало да извършите, е да залеете елдата със студена вода за една нощ. След това вземете една чаша елда и прибавете 2 чаши вода. Кашата се вари за към 15-20 минути. Може да добавите малко краве масло, с цел да я овкусите или да я готвите на растителен бульон, с цел да е по-наситен усета.

Каша за кучета с ориз

Богат е на витамин Е, В, цинк, желязо, магнезий, калций, калий. Подобрява работата на сърцето, костите, ставите, пикочо-половата система. Помага в битката със стареенето на организма, защото е доста питателна откъм питателните си субстанции.

Най-полезна е кашата за кучета от кафяв ориз, като е значимо да го варите, до момента в който престане да хрупа. Преди това би трябвало да го измиете добре под студена вода, с цел да махнете нишестето, а по-късно го сварете за 30-35 минути.

По предпочитание най-после може да добавите малко зеленчуци или даже месо, трансформирайки това ястие в пълноценно и доста потребно ядене за кучето. Не забравяйте да добавите и малко масло за усет. Оризовата вода е също доста потребна. Може да я давате при диария на кучето или повръщане.

Каша за кучета с пшеница

 Съвети при храненето на кучето с каши

Имайте поради, че не трябва да давате тази каша на кучето си вечер или доста постоянно, тъй като се усвоява много мъчно. Може да я добавяте по-скоро за многообразие на рациона, само че не и като непрекъсната храна. Най-важното е да я сварите добре за към 1 час, както и да добавите малко масло за усет. Пшеничната каша за кучета е богата на витамините PP, C, A, B, също по този начин съдържа калий, фосфор, калций, желязо, магнезий и доста други минерали, които са потребни за здравето.

Каша за кучета с овес

Тази зърнена просвета е богата на доста белтъци, мазнини, аминокиселини и соли, а също така е доста евтина. Имайте поради, че не трябва да я давате в огромно количество на кучето, тъй като съдържа доста белтъци и това може да докара до разстройство на стомаха. Готви се на вода, без прибавяне на сол или други подправки. Овесената каша може да се дава на кучето не по-често от 1 път на седмица. Може да се овкуси с малко краве масло.

Винаги гответе порциите непосредствено преди хранене и не ги съхранявате дълго време в хладилника. Така те освен ще изгубят хранителната си стойност, само че и кучето може да се откаже да яде. Може да разнообразите кашите с разнообразни зеленчуци или месо, като да вземем за пример моркови, цветно зеле, домати, картофи, както и пилешко месо.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР