Късен гол на Олга Кармона в 89-ата минута донесе успеха

...
Късен гол на Олга Кармона в 89-ата минута донесе успеха
Коментари Харесай

Испанките на финал след късна драма

Късен гол на Олга Кармона в 89-ата минута донесе триумфа на Испания с 2:1 над Швеция на полуфинала и обезпечи първи край за международната купа по футбол за иберийките.

Попадението оформи поредна футболна драма с най-високи степени, откакто единствено две минути по-рано шведките изравниха посредством Ребека Бломквист. Но при идната офанзива топката попадна в Кармона, която стреля и тя от вътрешната част на горната греда се спря в мрежата.

Мачът беше много отегчителен, без кой знае какви благоприятни условия за гол в първите си 80 минути. И удивително оживя колкото повече наближаваха продълженията.  Салма Паралуело изведеИспания напред с първо попадение, само че Ребека Блумквист бързо отговори, минути откакто беше се появила от пейката и резултатът стана 1:1. Но въпреки и това да се случи в 88-ата минута, очевидно имаше още време да се дефинира победител в постоянното време.

И по този начин попадението на 23-годишното ляво крило на Реал (Мадрид) им подсигурява присъединяване на финала в неделя, където ще срещнат домакините от Австралия или Англия, които ще спорят във втория полуфинал.

Напрегнатите първи 45 минути не изненадаха публиката в Окланд, защото Испания имаше доста съществено притежаване на топката, а Швеция чакаше своите моменти. За шведките единственият действителен късмет до полувремето се падна на звездата им Фридолина Ролфо, само че нейното воле бе комфортно избавено.

Мачът не се отвори изключително след почивката, без да има каквито и да е подмятания за късната драма, която разсече възела. Шведките като че ли се настройваха за продълженията след изравняването в 88-ата минута, само че бързо осъществяване на ъглов удар ги хвана неподготвени и Кармона донесе успеха на Испания.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР