Каролина Плишкова ще работи със Саша Бажин през следващия сезон.

...
Каролина Плишкова ще работи със Саша Бажин през следващия сезон.
Коментари Харесай

Каролина Плишкова отново ще работи със Саша Бажин


Каролина Плишкова ще работи със Саша Бажин през идващия сезон. Това стана ясно от обява на чехкинята в обществените мрежи. Бившата №1 качи тяхна фотография с хаштаг „ Отново дружно “, след което Бажин показа поста и добави „ Благодаря ти, че ме одобри назад. Хайде да я вземем “.

Част от почитателите на Плишкова не бяха изключително въодушевени от новината, само че Бажин предложи друга позиция. „ Необходимо е да си огромен човек, с цел да признаеш нещо, и сигурно не е елементарно да предложиш на някогашния си треньор още веднъж да работите дружно. Благодарен съм за това “ – написа грманецът като отговор на един от мненията под обявата.

Плишкова и Бажин работиха дружно в продължение на година и половина, преди да се разделят през юли 2022 година Миналата година партньорството им донесе съществени позитиви за чехкинята, която игра край на Уимбълдън, като също така стигна до мача за купата в Рим и Монреал и за малко се завърна в Топ 3 на ранглистата.

През актуалната година обаче Плишкова пропусна началото на сезона поради фрактура на ръката и първият ѝ шампионат за годината бе Индиън Уелс. На по-късен стадий от сезона обаче актуалната №31 показва напредък във формата си, достигайки до полуфинал в Торонто и четвъртфинал на US Open.

Този напредък обаче на търпя дълго и след Откритото състезание на Съединени американски щати чехкинята не записа следващи победи в нито един шампионат до края на сезона. По този метод тя приключи годината на най-ниската си позиция в ранглистата от 2013 година насам, откакто в предходните шест години непроменяемо финишираше в Топ 10.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР