Отваряме страниците на нова книга. 12 автори представиха нов сборник

...
Отваряме страниците на нова книга. 12 автори представиха нов сборник
Коментари Харесай

Книгата „Възкресения“: Какво обединява разказите на 12 български автори?

Отваряме страниците на нова книга. 12 създатели показаха нов алманах със заглавието „ Възкресения “.

Какво сплотява техните 12 разнообразни човешки истории?

Благой Иванов, Марин Трошанов и Емил Минчев са единствено част от дванайсетте писатели, разказали истории в пъстра палитра от стилове - от хорър до детска литература и от фентъзи до научна фантастика.

Снимка: bTV

„ Това е най-хубавото нещо, за сборника „ Възкресения “, тъй като не можем да кажем какво е най-вече. Въпреки че нашите истории са сходни в един аспект, те са толкоз разнообразни една от друга. Има окултизъм, има екшън, има киберпънк “, изясни писателят и кинокритик Благой Иванов.

Снимка: bTV

Според сътрудника му Марин Трошанов това, което ги сплотява е обичта към разказването на истории.

Снимка: bTV

Противоположно на упованията, заглавието на книгата не се свързва с обичайния Великден.

„ Зад този празник стои нещо доста фундаментално, а това е въпросът за живота и гибелта, който движи човешкото знание от хилядолетия. Това е най-фундаменталният въпрос, пред който сме изправени - какво се случва след гибелта, има ли живот след гибелта “, акцентира писателят Емил Минчев.

Според Благой Иванов тематиката е задоволително нереална и обща и антична, с цел да може да бъде претворена по всевъзможен метод.

Оказа се че в сборника религията съвсем не участва. Именно човешките истории и методът, по който прекосяваме през тях, са водещи във всеки от дванайсетте описа. А най-вълнуващо за писателите е тяхната директна връзка с читателя.

Снимка: bTV

„ Това, което пиша, нормално е комбинация от жанрове и постоянно се случва някой четец, който избира един род, само че не долюбва различен, да чете моя книга и да каже, че съм го спечелил с род, който в действителност не харесва “, добави Емил Минчев.

За Марин Трошанов най-вълнуваща е връзката с деца:

„ Аз съм бил в учебни заведения и университети. Но може би най-силната препоръка е, когато някой ти каже, че детето му е почнало да чете книги с помощта на теб “, добави писателят.

Снимка: bTV

Обратната връзка, която получават от читателите, е точно нещото, което ги стимулира да не престават да пишат.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР