Всички палестински журналисти, отразяващи войната на Израел срещу Газа, бяха

...
Всички палестински журналисти, отразяващи войната на Израел срещу Газа, бяха
Коментари Харесай

Палестински журналисти, отразяващи войната в Газа, спечелиха наградата на ЮНЕСКО за свобода на пресата

Всички палестински публицисти, отразяващи войната на Израел против Газа, бяха удостоени със международната премия на ЮНЕСКО за независимост на пресата, заяви организацията за просвета на Организация на обединените нации.

„ В тези времена на мрачевина и безизходност желаеме да споделим мощно обръщение за взаимност и самопризнание към тези палестински публицисти, които отразяват тази рецесия при такива трагични условия “, Маурисио Вайбел, ръководител на интернационалното жури от медийни експерти, сподели по време на известието в четвъртък.

„ Като човечество имаме голям дълг към тяхната храброст и отдаденост на свободата на изложение “, добави Уайбел по време на гала в столицата на Чили, Сантяго, в навечерието на Световния ден на свободата на печата в петък.

Повече от 100 публицисти и медийни служащи, голямото болшинство палестинци, са били убити през първите седем месеца от сегашния спор в Газа, почнал през октомври, съгласно Комитета за отбрана на публицистите (CPJ) и Международната федерац...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР