Каролин Гарсия със сигурност може да бъде определена като сензацията

...
Каролин Гарсия със сигурност може да бъде определена като сензацията
Коментари Харесай

Ново разочарование за домакините: Шампионката от Синсинати сломи Гоф във Форт Уърт

Каролин Гарсия сигурно може да бъде избрана като сензацията на годината в WTA Тура, откакто извървя пътя от място отвън първите 70 в международната класация до купата от WTA 1000 надпреварата в Синсинати и полуфиналите на US Open, класирайки се за финалния шампионат на осемте най-хубави за сезона. Французойката предстоеше да открие акцията си във Форт Уърт с мач против локалната фаворитка Кори Гоф в повтаряне на четвъртфиналния им конфликт от Откритото състезание на Съединени американски щати, когато международната номер 6 се наложи, а през днешния ден тя повтори триумфа си отпреди близо два месеца, като триуфмира за час и 18 минути на корта - 6:4 6:3. С успеха си Гарсия се изравнява на върха в група А с лидерката в класацията на WTA - Ига Швьонтек, до момента в който на последно място остава Дария Касаткина.

Американката съумя още в началните минути на дуела да обезврежда общоизвестния бомбен начален удар на европейката и даде очаквания на сънародниците си по трибуните, реализирайки ранен пробив. Отговорът на шампионката от Синсинати обаче не закъсня и посредством тръгвания към мрежата тя разпокъса ритъма на противничката, като я караше да неточности, заради което стремително равенството още веднъж възцари. Последва нескончаем интервал под контрола на сервиращите, които се радваха на съществени позитиви в миговете си на начален удар, преди с настъпването на десетия гейм нервността да обземе Гоф, която неистово бъркаше, до момента в който в същото време Гарсия се възползва от разкрилата ѝ се опция и отмъкна откриващия сет с брейк в заключителната фаза.

Във втората част международната номер 4 направи опит да е още по-агресивна при размените от главната линия, което се трансформира в източник на неточности от ракетата ѝ и скоропостижно французойката не се поколеба, с цел да си завоюва пробив задатък. Шампионката от Синсинати сходно на съперничката си позволи спад, който я лиши от преимуществото, само че играта на Гоф тотална рухна в средата на сета, когато даже рутинни форхенди не откриха очертанията на корта и под знака на нейното разпространяване, то ние станахме очевидци на трети следващ пробив и втори подобен за 6-ата в света. Гарсия от този миг нататък не изпита никакви съмнения в личните си подавания и беше безкомпромисна по отношение на 18-годишната домакинска представителка, поздравявайки се с крайния триумф в срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР