Кърмата се нарича течно злато заради всички хранителни вещества, които

...
Кърмата се нарича течно злато заради всички хранителни вещества, които
Коментари Харесай

Майка, която кърми 5-годишния си син, обяснява защо това трябва да е нормална практика

Кърмата се назовава " течно злато " поради всички хранителни субстанции, които носи на кърмачето. Лорън Маклауд, 29-годишна майка от Австралия, има вяра в изгодите за здравето от кърменето и в действителност към момента кърми 5-годишното си дете.
 2383785

Тя обаче получава доста рецензии от хора, които считат за неприемливо да се кърмят по-големи деца. Но Маклауд пази дейностите си и изяснява за какво обществото би трябвало да отстрани тази отрицателна стигма.

Лорън Маклауд е майка на 2 деца и работи като цеви
 2383781

Маклауд станала майка за първи път на Боуи през 2017 година След това ражда второто си дете, Тайгърлили, през 2020 година Тя кърми и двете си деца от раждането им. Във видео тя споделя: " Никога не съм мислила за хранене с шише. Не тъй като имам нещо срещу, нямам. Това просто работеше за нас и беше елементарно. "

Маклауд също работи като цеви, като е подготвен експерт, който дава експертни насоки и поддръжка на хора, които претърпяват раждане, спонтанни аборти и други събития, свързани с репродуктивното здраве.

Тя има вяра, че кърмата покачва имунитета и не се колебае да споделя своето " течно злато " с нуждаещите се – като да вземем за пример новороденото дете на нейна другарка. " Беше малко необичайно да храня бебе, което не беше мое, само че не по неприятен метод. Чувствах се толкоз естествено и беше в действителност хубаво да оказа помощ на моя другарка, защото бебето беше единствено на 8 месеца ", споделя тя.

" Никога не съм си представяла, че към момента ще го кърмя на 5, само че ето ни тук. "
 2383783

Както Маклауд, по този начин и нейният брачен партньор Андерс Маклауд били кърмени от майките си до към 2-годишна възраст и това бил първичният проект на Лорън Маклауд с нейните деца. " Мислехме, че Боуи ще се самоотбие до този миг, само че това не се случи. Сега е на 5 и суче единствено преди лягане, няколко пъти седмично. "

Когато Тигърлили се появила в живота им, Маклауд почнала да слага граници с Боуи и се пробвала да го кърми по-малко. В един миг тя споделя, че се е почувствала съкрушена. " Имало е моменти, в които съм си мислила: " Просто не мога. Не мога да върша това повече. Трябва да спра ", споделя Маклауд.

Като всяка майка и тя има своите неприятни дни, само че разяснява, че като цяло е удовлетворена от протичащото се.

Някои хора онлайн не утвърждават нейния способ и разказват това, което прави, като " непоносимо "
 2383782

Въпреки че никой не ѝ е споделил непосредствено нещо отрицателно, лице в лице, Маклауд получава доста рецензии онлайн за това, че кърми детето си в предучилищна възраст. " Не е необичайно... изцяло обикновено е и ще продължа, до момента в който не изискат да спрат ", отговоря тя. Тя прибавя, че дават на Боуи подобаваща храна, дружно с млякото.

Маклауд споделя, че се усеща малко тъжна единствено при мисълта за края, тъй като кърменето е голяма част от живота им. " Вярвам, че вършим вярното нещо за нас. За нас е нещо красиво да се свързваме след дълъг ден. " Освен това Маклауд има вяра, че синът ѝ ще спре да суче, когато навърши 6 години.

Според Световната здравна организация (СЗО) кърменето е един от най-хубавите способи за обезпечаване на здравето и оцеляването на детето. Институциите предлагат кърмене от първия час на раждането и в идеалния случай през първите 6 месеца. Бебетата също би трябвало да се кърмят толкоз постоянно, колкото им е належащо. По отношение на възрастовата граница уебсайтът на СЗО демонстрира, че кърменето може да продължи даже след първите 2 години.

Маклауд споделя в обществените мрежи, с цел да помогне за нормализиране на кърменето след ранна детска възраст
 2383780

Лорън споделя, че множеството от известията, които получава, в действителност са подкрепящи. Много хора също я питат за нейния опит с тандемното хранене и логистиката на това. " Много от отрицателните отзиви, които хората имат за кърменето, постоянно се основават на културни пристрастия и липса на осведоменост по тематиката, което е част от повода да споделя моята история – да оказа помощ на хората да схванат, че кърменето е нещо напълно обикновено. "

Тя също желае да доближи до други родители, които минават през нещо сходно. " Всичко, което вършат, е изцяло обикновено и естествено. Просто огромна част от това съвременно западно общество е сложило стигма към себе си. "
 2383784

Вие какво мислите за кърменето на децата след 2-годишна възраст?

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР