Карлос Сайнц с Ауди спечели първия етап в рали Дакар

...
Карлос Сайнц с Ауди спечели първия етап в рали Дакар
Коментари Харесай

Карлос Сайнц взе първия етап и поведе в рали Дакар

Карлос Сайнц с Ауди завоюва първия стадий в рали „ Дакар ” през днешния ден и това го изведе отпред в класирането. В по-голямата част от стадия с дължина 367 километра отпред беше различен водач на Ауди – Матиас Екстрьом, като шведът поведе на първата контрола и по-късно единствено усилваше задатъка си.

Във финалната част обаче Сайнц нападна от 4-а позиция, навакса над 2 минути закъснение и записа 42-ата си етапна победа в рали „ Дакар ”. А при започване на стадия Сайнц беше още по-назад – едвам 30-и на 37-я километър след старта.

Преди финала Екстрьом беше догонен и изпреварен и от Себастиен Льоб с Продрайв BRX, който също записа мощни последни 90 километра от стадия. На финала Льоб остана единствено на 23 секунди от Сайнц, а в общото класиране испанецът има задатък от 10 секунди пред Себ. Екстрьом приключи деня трети, на 33 секунди зад Сайнц.

Победителят от предходната година Насър Ал-Атия с Тойота финишира на 7.07 минути след Сайнц и това го подреди на 8-о място в общото нареждане след първия стадий.

При мотоциклетистите стадият беше извоюван от Рики Брабек с Хонда, а отпред в класирането излезе Дениъл Сандър с ГасГас, който има 1 минута задатък пред Хоан Бареда Борт с Хонда.
 Победителят при моторите отпадна от рали „ Дакар ” Победителят при моторите отпадна от рали „ Дакар ”
Снимка: Red Bull Content Pool

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР