Карлос Алкарас вече се завърна обратно на корта в хода

...
Карлос Алкарас вече се завърна обратно на корта в хода
Коментари Харесай

По шампионски: Алкарас разгроми световния №26 и ще спори с Циципас за титлата в Барселона!

Карлос Алкарас към този момент се завърна назад на корта в хода на актуалната седмица, откакто травмата в лявата ръка, която получи при присъединяване си на шампионата в Маями, не му разреши да се включи на Мастърса в Монте Карло. Първата задача пред 19-годишния испанец за сезона на клей пък надалеч не е безобидна, откакто Карлитос би трябвало да пази купата си на АТР 500 конкуренцията в Барселона, като любопитното за младежа е, че до момента в кариерата си не е съумял да приключи сполучливо акция по пазене на собствен трофей нито един път.

Шампионът от US Open все още с представянето си в каталунския град дава ясни сигнали, че се усеща чудесно физически, което обаче мъчно може да бъде казано за играта му, поради сериозния брой неточности, който позволява в мачовете си, само че все пак досегашният номер едно откри място в полуфиналната фаза без изгубен сет. През днешния ден Алкарас в опит да подпечата класирането си за финала пък трябваше да срещне една от изненадите в шампионата - Даниел Еванс, който обаче надалеч не се оказа толкоз мъчно затруднение за топ поставения в схемата и той го разгроми за час 19 минути на корта - 6:2 6:2.

По този метод мечтаният край в Барселона е реалност, като в спор за купата на следващия ден ще влязат най-високоранкираните играчи в конкуренцията, а точно Карлитос и Стефанос Циципас, чието съревнование все още бива доминирано от локалния любим, който е спечелил трите им досегашни срещи, последната от които е четвъртфиналът им в Каталуния през предишния сезон.

Британецът още от началните минути в дуела засвидетелства тактическия си план, че ще пробва да заобикаля размените от главната линия с младежа, като постоянно можехме да го забележим наоколо до мрежата. В първите моменти проектът на международния номер 26 сработваше по стремежи от него метод и той завоюва дебютното си подаване, но за Карлитос не лиши доста време, с цел да се нагоди към стила на противника си и стартира да пласира ударите си надълбоко, което му позволяваше на собствен ред да потегля напред, където беше безукорен в завършващите си отигравания и скоропостижно поведе с пробив.

Застанал на начален удар, с цел да затвърди преимуществото си в резултата, защитаващият първенец поведе с 40:0 и привидно подцени обстановката, като неколкократно пресили ударите си и ги изпрати в навън, от което напът да се възползва Еванс, който доближи точка за рибрейк, само че топ поставеният не трепна и удържа сервиса. С това си деяние Алкарас заслужи бурните овации на сънародниците си на корта, като очевидно въодушевен смени на идната предавка и въпреки британецът на лично подаване да прибегна към способа сервис-мрежа, то ретурите, които любимецът пласираше, бяха основополагащи за мощното му показване и чрез втори пробив младежът записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част подемът в представянето на локалния любим продължи с цялостна мощ, като излизанията на мрежата на международния номер 26 се трансфораха в лесна плячка за първенеца от US Open, чиито минаващи удари впечатляваха и на бърза ръка испанецът отмъкна подаването на противника. Последвалият миг на начален удар надалеч не протече без премеждия за любимеца, който трябваше да отразява брейкбол, само че той прощален път лимитира опциите пред Еванс в разиграването и отстоя задатъка си, като стремително употребява добития подтик и затвърди преобладаващата си позиция на корта посредством втори пробив.

По-нискоранкираният играч обаче с играта си сподели, че към момента не е подготвен да се съобщи и постави завършек на серията от шест следващи гейма за защитаващия първенец, като най-сетне осъществя по този начин бленувания си рибрейк, преди да затвърди подаването си за 2:4 и да поведе с 0:30 при сервис на Карлитос. Настъпил моментът за здрави нерви, Алкарас подходи със забележително самообладание към неподходящата обстановка и без да даде повече точка на съперника, постави завършек на миникризата в представянето си, като завоюва гейма си и броени минути по-късно при начален удар на Еванс узакони триумфа си в конфликта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР