Карлос Алкарас успя да постигне обрат срещу Новак Джокович на

...
Карлос Алкарас успя да постигне обрат срещу Новак Джокович на
Коментари Харесай

Алкарас обърна Джокович в зрелище пред 40 000 в Рияд

Карлос Алкарас съумя да реализира поврат против Новак Джокович на показателен мач в Рияд и завоюва с 4:6, 6:4, 6:4. Сблъсъкът бе част от подготовката на двамата най-хубави тенисисти към този миг за новия сезон. Мачът оправда предварителните упования и се трансформира в представление. 40 000 фенове на трибуните в столицата на Саудитска Арабия Рияд останаха удовлетворени да видят двамата гладиатори да играят като на край от Големия шлем.


Мачът продължи малко по-малко от два часа. Испанецът влезе по-добре в срещата, проби в първия гейм, само че до края на първия сет загуби два гейма на личен сервис и Ноле взе откриващия сет.

Подобна беше обстановката и във втората част, с тази разлика, че Алкарас подвигна оборотите и не разреши на Джокович да покаже най-хубавото, на което е кадърен.

И в третия сет Карлито първи завоюва подаването на противника при 1:1, само че по-късно сърбинът изравни при 3:3, възползвайки се от третата точка за пробив в този гейм.

Решаващ се оказа деветият гейм, в който двукратният първенец от Големия шлем имаше три точки за пробив, оползотвори последната и поведе с 5:4, а по-късно, без да губи точка, постави точка на мача.

След мача международният №1 засипа Алкарас с похвали: " Впечатляващо е това, което той направи на толкоз ранна възраст. Той е доста непретенциозен младеж. Има ужасно семейство и необикновен екип. Той е един от водачите на тениса и ще господства в идващите 10-15 години ", сподели Новак.

За разлика от Джокович, Алкарас не възнамерява присъединяване на Юнайтед Къп. Вместо това той ще се приготвя вкъщи по-дълго.

За испанецът следва и показателен дуел с Роберто Баутиста Агут в Мурсия, а по-късно ще се приготвя вкъщи за Aустрелиън Оупън. Пристигането му в Мелбърн ще бъде към 8 януари. Първият за годината шампионат от Големия шлем започва на 14 януари. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР