Карлос Алкарас триумфира с победата срещу Холгер Руне в битката

...
Карлос Алкарас триумфира с победата срещу Холгер Руне в битката
Коментари Харесай

Без проблеми за световния №1: Алкарас съкруши Руне и ще дебютира в 1/2-финалите на Уимбълдън!

Карлос Алкарас победи с успеха против Холгер Руне в " борбата на бъдещето " и се класира за дебютния си полуфинал на Уимбълдън. Испанецът, който към този момент завоюва купата в Куинс и с представянето си до момента на " свещената трева " потвърди, че за него няма секрети в играта на зелената настилка, изнесе следващия си тенис мастърклас на централния корт в All England Club и без да допусне даже пробив, взе своя дълго чакан реванш за провалянето си на Мастърса в Париж от шестия подложен Холгер Руне, като пречупи връстника си в поредни сетове, за което се нуждаеше от 2 часа и 23 минути - 7:6(3) 6:4 6:4.

По този метод топ поставеният в схемата оформи финалната четворка на най-стария тенис шампионат и в спор за място в мача за купата му следва да се изправи против Даниил Медведев, от който загуби точно в Лондон преди две години, само че по-рано в хода на сезона показва, че към този момент е надраснал този стадий от кариерата си неведнъж и обезличи руснака на финала в Индиън Уелс.

Както към този момент неколкократно се случи на тазгодишния Уимбълдън, то Карлитос се нуждаеше от време, с цел да навлезе в темп и позволи серия от грешки на старта, които го изправиха пред угрозата да изгуби дебютното си подаване, само че точно напрегнат засвидетелства подобрението в сервиса си на трева и оцеля, отразявайки брейкбол. С този миг и значително по-вълнуващите обстановки в откриващата част се изчерпаха, откакто двамата 20-годишни гении разчитаха на своите начални удари в цялостния им искра, въпреки и Руне постоянно да играеше на второто си подаване, то надалеч не отстъпваше по класа на първото му такова.

В това русло бяхме отведени до заключителните мигове за сета и по-точно десетия гейм, в който датчанинът открадна шоуто със страховит удар вид " хотдог ", както и впечатли с уменията си наоколо до мрежата, с цел да удържи подаването си, като незабавно употребява добития подтик в представянето си и посредством солидна дълбочина в отиграванията си оказа напън върху сервиса на своя връстник. Изостанал с 0:30, първенецът в Куинс се завърна от сходна позиция за четвърти път до момента в мача, като ни предстоеше да следим тайбрек, където главният миг настъпи след промяната на полетата, когато Руне направи едвам втората си двойна неточност за конфликта и Алкарас стремително доразви извоювания минипробив до три следващи сетбола на сметката си, от които оползотвори още първия с ретур уинър, с цел да направи първата крачка към успеха.

В хода на съвсем цялата втора част двамата представители на идната генерация ни онагледиха по допустимо най-хубавия метод класата на своите сервиси и това подаванията да завършват на нула се трансформира в наклонност. В това русло бяхме отведени до преломния вероятно за изхода на целия дуел девети гейм, когато международният номер 6 позволи ненадейно съмнения на начален удар и направи двойна неточност, която бе последвана от извънредно разочароващо осъществяване на смач, приключил в средата на мрежата. Така пред топ поставения се откри дебютната му в мача точка за пробив, към която той подходи нападателно, само че изцяло целесъобразно, откакто пласира ослепителен ретур уинър от бекхенд и в идващите минути остана безукорен на личен сервис, с цел да дублира водачеството си в общия резултат на срещата, освен това без да инкасира нито една непредизвикана неправилност в хода на сета.

С настъпването на третата част превъзходството от страна на подаващите беше възобновена и интригата привидно още веднъж се изпари. Така се доближи до поливалентния пети гейм, когато скандинавецът за миг позволи да изгуби централизация над протичащото се и Карлитос незабавно взе самодейността на ретур, като пласираше ударите си с голяма дълбочина, което водеше до комфортна топка за завършващо отиграване или както ставаше в множеството случаи, неточност от ракетата на екзекутора на Григор Димитров. Именно с удар в мрежата скандинавецът привидно уверено капитулира пред международния номер едно и съобщи сервиса си в неговия актив, като оттова насетне Алкарас решително дирижираше събитията на централния корт и въпреки да пропусна мачбол на ретур, то на личното си подаване остана все по този начин безмилостен, с цел да официализира триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР