Карлос Алкарас призна, че нервността и напрежението са допринесли за

...
Карлос Алкарас призна, че нервността и напрежението са допринесли за
Коментари Харесай

Алкарас: Никога не съм се чувствал толкова нервен

Карлос Алкарас призна, че нервността и напрежението са съдействали за физическите проблеми, които му попречиха да се показа на оптимално високо равнище при загубата от Новак Джокович в полуфиналите на Ролан Гарос. Шампионът на Ю Ес Оупън дойде в Париж като любимец за купата и представянията му преди мача с Джокера го доказваха. Но младият испанец загуби откриващия сет против сърбина, като не изглеждаше удобно на корта - на моменти той даже крещеше на треньорския си щаб. Алкарас възвърне паритета след чудесни разигравания, само че по-късно крамп в десния крайник даде началото на проблеми с придвижването му и донесе успеха на Джокович с 6-3, 5-7, 6-1, 6-1.


Световният номер 1 призна, че нервите са изиграли роля за утежняването на физическото му положение. " Никога не съм чувствал сходно нещо. Никога не съм усещал такова напрежение, което усетих в този мач. Стартирах доста нервно. Много положителни разигравания, къси топки, спринтове. Това е композиция от доста неща. Но главното е напрежението, което изпитвах в първите два сета. След това ръката ми стартира да се схваща. В началото на третия имах крампи във всяка част от тялото, освен краката. Беше ми доста мъчно да се придвижвам на корта в третия сет - в четвъртия имах някакъв дребен късмет, само че беше доста тежко, цялото ми тяло стартира да се схваща ", сподели 20-годишният испанец.

Алкарас сподели още, че фактът, че се е изправил против 22-кратен първенец в шампионатите от Големия шлем в полуфиналите на конкуренция от такава категория, е бил още един фактор зад проблемите му. " Не е елементарно да играеш против Новак. Разбира се, той е легенда в нашия спорт. Ако някой ви каже, че излиза на корта за мач с Новак, без да усеща нерви, значи ви лъже. Да играеш полуфинал в шампионат от Големия шлем, изпитваш доста нерви, само че те се усилват, когато играеш против Новак. Това е истината. Следващият път, в който се изправя против Новак, се надявам нещата да са разнообразни, само че нервите ще са още веднъж налице ", добави той.

Самият Джокович, който ще се бори за трета купа в Париж и рекордна 23-а от Шлема, задминавайки с една Рафаел Надал, изрази състрадание към противника си, който не бе конкурентен в третия и четвъртия сет поради крампите. " Първо, съчувствам на Карлос. На такова равнище, последното нещо, което искаш, е да получиш крампи и физически проблеми в заключителните стадии на Голям шлем. Надявам се скоро да се възвърне изцяло. Казах му на мрежата, че той знае какъв брой е млад - следва му ужасно доста тенис и съм сигурен, че ще завоюва този шампионат доста пъти. Карлос е необикновен състезател, страховит войник и доста прелестно момче. Заслужава всички овации и поддръжка. Трудно е за него да не знае дали да се откаже или не, само че да завърши по метода, по който го направи - поздравления за битката до самия край. Дълбоки почетения за това ", призна сърбинът, който ще смъкна Алкарас от върха при успех в неделя на финала против Каспер Рууд. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР