Карлос Алкарас през настоящата седмица се завърна обратно на корта

...
Карлос Алкарас през настоящата седмица се завърна обратно на корта
Коментари Харесай

Първият сериозен тест е взет: Алкарас подчини 1/2-финалист в Шлема и е сред топ 8 в Барселона!

Карлос Алкарас през актуалната седмица се завърна назад на корта за отбраната на купата си на домашната си АТР 500 конкуренция в Барселона, откакто заради травма в лявата ръка му се наложи да пропусне Мастърса в Монте Карло. 19-годишният испанец в откриващия си дуел в надпреварата не ни даде най-хубавото си лице на корта, само че все пак преодоля безпроблемно Нуно Боржеш, с цел да оформи в осминафиналната фаза испански конфликт сред себе си и ветерана Роберто Баутиста Агут, противопоставящ бъдещото и предишното на Иберийския полуостров.

Съревнованието на централния корт " Pista Rafa Nadal ", носещ името на сънародника им и 11-кратен първенец в шампионата Рафаел Надал, донесе на феновете значително завладяващи моменти, като напълно Карлитос определяше темпото на игра. Доскорошният номер едно още веднъж позволи известни запаси в представянето си, като инкасира стремглав брой непредизвикани неточности, само че това не му попречи да надделее над някогашния полуфиналист от Уимбълдън и Алкарас победи с успеха след час и 52 минути игра - 6:3 7:5. По този метод топ поставеният в схемата се класира за четвъртфиналната фаза в каталунския град, където му следва да срещне различен собствен съотечественик в лицето на Алехандро Давидович Фокина.

Началото на дуела се оказа ненадейно мъчно за по-младия испанец, който изпита проблеми, до момента в който напасне мерника си и беше изправен пред угрозата да загуби дебютното си подаване в мача, само че игра самоуверено във значимите моменти и след серия от печеливши комбинации отрази два брейкбола, с цел да оцелее. Скоропостижно Алкарас взе самодейността на своя страна и поведе с 15:40 при сервис на международния номер 25, но в този момент очевидно се разконцентрира, което разреши на опитния Агут, който беше непогрешим в отиграванията си, да вземе нещата в свои ръце и привидно изненадващо, той поведе с пробив - 3:2.

Изостанал обратно в резултата, защитаващият първенец стремително се отърси от брака в играта си, като все по-често можехме да го забележим наоколо до мрежата, където непроменяемо впечатляваше с осъществяванията си, с цел да реализира мигновен рибрейк. Оттам насетне Карлитос закупи още по-голяма убеденост в дейностите си, като компенсираше неточностите си със забележителен брой уинъри, които му донесоха нов пробив в актива и правото да сервира за спечелването на дебютната част. Именно деветият гейм ни направи очевидци на куп вълшебен отигравания от страна на двамата домашен представители, като ветеранът даже си обезпечи точка за рибрейк, само че Алкарас в този миг подвигна публиката на крайници с прословут минаващ удар, който ще влезе в класациите за най-хубавите осъществявания през сезона, и няколко минути по-късно записа откриващия сет на сметката си.

NO RIGHT TO WIN THAT POINT
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР