Карлос Алкарас не се нуждаеше от много време, за да

...
Карлос Алкарас не се нуждаеше от много време, за да
Коментари Харесай

Нова звезда на хоризонта: Карлос Алкарас вече не е най-младият тенисист в топ 100

Карлос Алкарас не се нуждаеше от доста време, с цел да се откри измежду най-хубавите тенисисти в света, като се трансформира в един от най-бързопроспериращите играчи в цялата история на тениса, задминавайки по някои индикатори даже Големите трима. Той дебютира в топ 100 напролет на 2021-ва, дни откакто бе навършил 18 години, и оттогава насам непроменяемо бе най-младият играч в челната стотица. 

Въпросната серия на към този момент 19-годишния испанец обаче откри своя край през актуалната седмица, когато талантливият Лука Ван Аш дебютира измежду най-хубавите 100 в света. Младият французин, който е роден на 11 май 2004 година и е с година и 4 дни по-млад от Карлитос, в неделя завоюва своята втора поредна купа от сериите " Чаланджър ", която му донесе ново рекордно класиране и нанагорнище до №91 в ранглистата.

Длъжни сме да отчетем също по този начин, че напредъкът на Ван Аш се дължи напълно на неговите триумфи в конкуренциите от по-ниска категория, защото до този миг той не е успявал да реализира нито една победа от четири изиграни мача в шампионат под егидата на АТР. Французинът ще има опция да промени отрицателния си баланс още през тази седмица, тъй като е част от главната скица на АТР 250 конкуренцията в Ещорил. По-късно през днешния ден той ще излезе за откриващия си дуел в португалския град, където обаче негов противник ще бъде международният №24 Алехандро Давидович Фокина, който през предходната година доближи до финалния конфликт на Мастърса в Монте Карло.

Meet the youngest player in the Top 100
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР