Карлос Алкарас допусна да загуби първия си сет при тазгодишната

...
Карлос Алкарас допусна да загуби първия си сет при тазгодишната
Коментари Харесай

В здрава битка: Алкарас бе тестван от световния №46, но го подчини и е в третия кръг на АО!

Карлос Алкарас позволи да загуби първия си сет при тазгодишната си акция на Откритото състезание на Австралия, само че това надалеч не му попречи, с цел да се поздрави с втората си победа в Мелбърн. Испанецът имаше задачата да се изправи против постоянно непредсказуемия Лоренцо Сонего, който показва на какво е кадърен в хода на конфликта и съумя да много да затрудни втория подложен в схемата, но все пак, то Карлитос стори нужното и заслужи крайния триумф след 3 часа и 27 минути на корта - 6:4 6:7(3) 6:3 7:6(3).

По този метод двукратният " мейджър " първенец подпечата класирането си за третия стадий в Мелбърн, където му следва да се изправи против един всред квалификанта Сумит Нагал и 18-годишния Ючен Шанг.

Алкарас опита в типично собствен жанр да започва стремително в конфликта, като още от първата точка закупи лидерската позиция в разиграванията и значително съумяваше да дирижира протичащото се. Италианецът пък очевидно нямаше желанието да остава безгласен по отношение на дейностите на любимеца, като на собствен ред увеличи доста експанзията в ударите си и стартира все по-често да търси офанзивата, но грешките от ракетата му се увеличаваха на процедура ежеминутно, което даде купища брейкболи пред Карлитос, който оползотвори шанса си в седмия гейм след мълниеносен форхенд и след това не срещна усложнения да запише откриващия сет на сметката си.

Втората част завладяващите моменти значително липсваха, откакто международният номер 46 усъвършенства представянето си на начален удар доста и мъчно позволяваше на испанеца да влиза в разигравания, където той да има думата, при което наложената от сервиращите доминация ни води до логически тайбрек. В него старанието на втория подложен да задава трендовете на корта, търсейки нанасянето на печелившо отиграване, му изигра неприятна смешка, откакто той инкасира серия от грешки и въпреки без да е разполагал даже с брейкбол в хода на срещата, то Сонего изравни резултата в обособените сетове.

На старта на третата част Карлитос очевидно се абстрахира от грешките си в хода на дългия гейм, като увеличи интензивността в размените от главната линия и неколкократно изстреля истински патрони от вездесъщия си форхенд, с цел да се сбодие с пробив задатък. Оттам насетне някогашният лидер в международната класация засвидетелства най-хубавото от подаването си и загуби общо едвам четири точки на личен сервис в хода на целия сет, преди да възобнови водачеството си в конфликта.

Устремът на испанеца продължи с цялостна мощ и при започване на четвъртата част, когато аналогично на третата такава, Алкарас усети точния миг да вдигне оборотите и навлязъл в напредък, потегли с реализирането на пробив. Мигновено обаче станахме очевидци и на първия срив сервис за за двукратния първенец от Шлема, който позволи някои известни грешки, и Сонего съумя да се възползва от разкрилата се опция, с цел да реализира рибрейк. 

В остатъка от сета пък подаващите образно възобновиха превъзходството си на корта и каквито и да било шансове за някого от двамата състезатели на ретур липсваха, което ни води до втори тайбрек за срещата. В него Алкарас с представянето си потвърди, че си е извадил нужните заключения след загубата на предходния дълъг гейм, като в този случай го видяхме доста по-уравновесен и това му разреши да бъде напълно водещата мощ на корта, с цел да докара събитията до стремежи от себе си излаз и безпроблемно победи в тайбрека, узаконявайки крайния си триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР