Карлос Алкарас беше напът да допусне сензационна загуба от щастливия

...
Карлос Алкарас беше напът да допусне сензационна загуба от щастливия
Коментари Харесай

Алкарас беше само на гейм от това да бъде изхвърлен от щастлив губещ, но оцеля в Куинс

Карлос Алкарас беше напът да допусне сензационна загуба от " щастливия губещ " Артур Риндеркнеш на старта в Куинс, само че показва шампионски темперамент и ненапълно заличи горчивия усет от 1/2-финалите на Ролан Гарос, където крампите го принудиха да се откаже в конфликта му с Новак Джокович.

Топ поставеният изглеждаше изцяло възобновен физически и на моменти играеше великолепен тенис, само че отсреща имаше доста въодушевен конкурент, който имаше сериозен триумф с потреблението на приома сервис-воле и в един миг беше единствено на гейм от постигането на първата си въобще победа над представител на топ 10. Фаворитът обаче се опомни в точния момент и записа дебютната си победа за сезона на трева - 4:6 7:5 7:6(3)

Така международният номер две се класира за 1/8-финалната фаза, където го чака дуел с чеха Иржи Лехечка, а възможен нов триумф би могъл да изправи ибериеца против Григор Димитров във финалната осмица на конкуренцията, в случай че нашият съотечественик се оправи с съперниците си преди този момент.



Още в самото начало се видя, че Алкарас се усеща на 100 % физически и съумяваше да се придвижва доста добре върху тревата, макар че самичък призна за неналичието си на опит на тази настилка. Топ поставеният се стараеше да взема топката оптимално рано и уинърите се трупаха с лекост в неговата сметка, само че Риндеркнеш постоянно намираше първото си подаване в сложните за себе си моменти и също така имаше отличен триумф при честите си визити наоколо до мрежата.

Първите две точки за пробив се откриха в седмия гейм пред любимеца, откакто французинът позволи лека неточност при осъществяване на стоп воле, единствено че международният номер две въобще не получи опция да влезе в разиграване и новобранецът поведе с 4:3 гейма.

Серията на " щастливия губещ " доближи до шест следващи точки, което му даде три следващи брейкбола, а тъкмо тогава последва извънредно непредвидена неточност от смач за Карлитос и след това международният номер 83 разполагаше с опция да затвори частта. на личен сервис. По-нискоранкираният състезател изглеждаше на път да се оправи с това предизвикателство, осигурявайки си сетбол при 40:30, само че трепна в най-неподходящия миг, а Алкарас се възползва от опцията и осъществя рибрейк с два следващи печеливши ретура. 

Противно на упованията, то испанецът не се възползва от моментното си психическо преимущество и позволи няколко бързи неточности, които доведоха до два нови сетбола пред Риндеркнеш, който този път изглеждаше изцяло убеден във опциите си и постави точка на частта, пласирайки неспасяем форхенд в съперниковото поле.

Well, well, well...
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР