Кърлингът за смесени отбори направи дебют в програмата на зимни

...
Кърлингът за смесени отбори направи дебют в програмата на зимни
Коментари Харесай

Кърлингът за смесени отбори направи дебют в зимната олимпийска програма

Кърлингът за смесени тимове направи дебют в програмата на зимни олимпийски игри. В първата среща от груповата фаза на конкуренцията на новоприетата дисциплинираност в ПьонгЧанг Бека Хамилтън и Мат Хамилтън от Съединени американски щати, които са брат и сестра, победиха съпрузите Анастасия Бризгалова и Александър Крушелницки от Русия с 9:3. Последните са международни първенци от Карлстад 2016.

В различен мач Норвегия изненада любимеца Канада с 9:6. За северноамериканците участваха двама олимпийски първенци. Кейтлин Лоус завоюва купата при дамите в Сочи 2014, а Джон Морис победи при мъжете във Ванкувър 2010. Годениците Кристин Скаслиен и Магнус Недреготен, бронзови медалисти от Световния шампионкат в Сочи 2015, изоставаха с 4:6, само че в последните три една направиха пет безответни точки, с цел да побеждават.

В другите две срещи от първата сесия на олимпийския шампионат по кърлинг за смесени тимове международните първенци Джени Перет и Мартин Риос надвиха със 7:5 над китайците Жуй Ван и Десин Ба.

Представителите на домакините Хеджи Джан и Киджон Ли също стартираха с триумф с 9:4 над финландците Оона Каусте и Томи Рантамяки.

В груповата фаза осемте тима играят всеки против всеки, а първите четири се класират за полуфиналите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР