Карим Алави, член на Комитета за сигурност и отбрана на

...
Карим Алави, член на Комитета за сигурност и отбрана на
Коментари Харесай

Ирак иска да купи С-400

Карим Алави, член на Комитета за сигурност и защита на Народното събрание на Ирак, разгласи желанието на иракските управляващи за съветската система за Противовъздушна отбрана С-400.

Алау съобщи, че договарянията са в ход, само че "все още не са подписали контракти ". Според парламентариста Ирак "трябва да получи тези ракети ". Той уточни, че Съединени американски щати доста пъти са разочаровали Ирак, защото това не е помогнало за приемането на „ нужните оръжия “.

Представител на Ирак посети Русия, с цел да разиска S-400 преди три месеца, само че договарянията бяха отсрочени заради политическата рецесия. Преговорите се ускориха по отношение на опцията за евакуиране на американските сили от Ирак, оповестява ТАСС с позоваване на Wall Street Journal.

Други парламентаристи потвърдиха, че комисията е поискала от иракските военни да обсъдят „ придобиването на техника за противовъздушна защита “ с Москва, написа "Поглед инфо ".

Абдел Халек ал-Аазауи, член на парламентарната комисия по сигурността и защитата, съобщи, че кабинетът на министрите е акредитиран да „ придобива съоръжение за противовъздушна защита от всяка страна “ - „ от Русия или от който и да било “.

Източници в Wall Street Journal оповестяват, че Москва е предложила S-400 на Багдад. WSJ не изключва, че при положение на придобиване на съветски системи за противовъздушна защита, Ирак ще бъде изправен пред американски наказания.

Министерството на защитата на Ирак, Пентагона, Белият дом и Държавният департамент към момента не са коментирали проблема.

Наскоро ръководителят на комисията по защита и сигурност на иракския парламент Мухамед Рида съобщи, че Багдад е възобновил договарянията с Москва за придобиване на противовъздушни системи S-300 и чака опълчване от Вашингтон по този въпрос.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР