Капсулата от второ поколение на Virgin Hyperloop премина успешно изпитания

...
Капсулата от второ поколение на Virgin Hyperloop премина успешно изпитания
Коментари Харесай

Hyperloop мина успешно първия си тест с пътници


Капсулата от второ потомство на Virgin Hyperloop мина сполучливо тествания с екипаж
(снимка: Sarah Lawson / Virgin Hyperloop)

Компанията Virgin Hyperloop направи голяма крачка към реализацията на концепцията за пътешестване във вакуумни тръби. В неделя вечерта екипаж от двама души пропътува 5 00-метровата тръба в оборудването DevLoop в Невада. Това е значимо достижение в развиването на технологията.

Съоснователят на компанията Джош Гигел и ръководителят на отдела за пътнически транспорти Сара Лучиан бяха на борда на за първи път. Участието на Гигел като началник на плана е явен избор, с цел да покаже какъв брой убеден се усеща той във връзка с плана, до момента в който Лусиан непринудено се качи на другото място в капсулата.

Компанията споделя, че и двамата са били подложени на обстойни проби и образование, с цел да се уверят, че са здрави и готови за пътуването. В диалог с преди теста, представители на Virgin Hyperloop споделят, че са сложили сериозен фокус върху сигурността, като се има поради равнището на внимание, което пътуването евентуално ще провокира.
още по тематиката
И двамата са минали през тръбата, показани са им другите изходни точки и процедури, с цел да се подсигурява, че в случай че нещата се провалят, те могат да излязат от капсулата. По време на теста двойката е била в непрекъснат контакт с контролното бюро на компанията.

Екипажът е пътувал в чисто нова, второ потомство Pegasus Pod с кодово име XP-2, проектирана за комфортно настаняване и поддръжка на двама пасажери. И двете седалки имат мощни петточкови колани, употребявани в спортните коли и призвани да обезпечат спомагателна сигурност по време на теста.

Джош Гигел и Сара Лучиан пропътуваха 500 метра във вакуумна тръба
(снимка: Sarah Lawson / Virgin Hyperloop)

Капсулата е проектирана да отразява същинско пътешестване с Hyperloop по допустимо най-вече способи. За да се поддържа удобно преживяване при ускоряване и прекъсване, в теста е била лимитирана до 107 благи в час. Това е по-малко от половината от оптималната скорост в тръбата, която доближи 240 благи в час по време на тестванията в края на 2017 година

Ограничението се постанова поради дължината на тръбата: 500 метра не са задоволителни за постигане на обещаните от компанията скорости. По-големи скорости евентуално ще бъдат демонстрирани, когато бъде издигнато второто оборудване Hyperloop в Западна Вирджиния.

Представител на споделя за теста, че „ това е нашето кацане на Луната ”. Демонстрацията, че капсулата е безвредна за прилагане от хора, е огромен в развиването на плана и може да насърчи повече вложители да се включат, с цел да оказват помощ за финансиране на идващия стадий.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР