Капитанът на националния отбор на България Георги Костадинов е аут

...
Капитанът на националния отбор на България Георги Костадинов е аут
Коментари Харесай

Нови сериозни проблеми за България и Дерменджиев

Капитанът на националния тим на България Георги Костадинов е навън за мачовете с Гибралтар, Финландия и Република Ирландия, научи Sportal.bg . Футболистът на Арсенал (Тула) още веднъж е дал позитивен тест за ковид, откакто два дни по-рано бе дал отрицателен. Това значи, че халфът е под карантина и не може да напуща Русия, до момента в който не даде два следващи отрицателни теста. Бившият състезател на Левски бе болен, като се очакваше да е възобновен за мачовете на " лъвовете ". Той трябваше да даде две следващи негативни проби в границите на 72 чака, с цел да може да пътува за София. Опитният футболист, който заради травма пропусна по този начин значимия бараж с Унгария, както и гостуването на Финландия и семейството на Уелс от Лигата на нациите, ще направи нов тест в понеделник. При състояние е, че е негативен, ще би трябвало да изчака 72 часа, с цел да даде още един тест, който в случай че още веднъж е негативен ще получи позволение да напусне Тула.
За страдание на Дерменджиев обаче халфът още веднъж няма да бъде на терена с националната фланелка, защото и всичко да мине сполучливо (както пожелаваме на Костадинов), той ще може да се върне най-рано в София преди мача със скандинавците, само че поради неналичието на игрова процедура и тренировки през последните две седмици, няма да може да помогне на своите съотборници.
Това е следващият проблем за някогашния треньор на Лудогорец и Левски, който няма да може да разчита и на Кирил Десподов. Крилото се контузи в мача с Антверп от групите на Лига Европа преди 17 дни и към момента не може да възобнови пълноценни занимания с първенците. Затова най-хубавият състезател на България за 2018 година няма да се яви на лагера.
Както е известно, звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев също даде две следващи позитивни проби за COVID-19, като от през днешния ден към този момент има и признаци, до момента в който през вчерашния ден нямаше такива. Заради контузия в кръста вратарят Пламен Илиев също отпадна от сметките, като на негово място бе извикан Иван Караджов. Проблемите на Дерменджиев могат да станат и още по-големи, като се има поради, че пандемията пламна съществено през последните дни в родния футбол. Идният понеделник всички национали ще минат наложителен тест въз основата в Бояна, след което ще има повече изясненост кои играчи ще може да бъдат употребявани в идните три мача. Както е известно, получилите повиквателни юношески национали - Валентин Антов, Виктор Попов, Светослав Ковачев, Доминик Янков и Здравко Димитров няма да играят с Гибралтар, а ще бъдат част от състава на младежите за значимата подготовка с Естония. Чак по-късно ще се причислят към лагера на " А " националния тим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР