Капитанът на националния ни волейболен отбор Виктор Йосифов заяви, че

...
Капитанът на националния ни волейболен отбор Виктор Йосифов заяви, че
Коментари Харесай

Виктор Йосифов: Многото контузии отслабиха класата на отбора

Капитанът на националния ни волейболен тим Виктор Йосифов съобщи, че никой към момента не е поставял съответна цел пред отбора по отношение на идното Световно състезание. Централният блокировач, обаче, не скри, че се надява за класиране в топ 6, което по думите му би представлявало " страховит триумф ".

След два дни тимът отпътува на лагер в Белмекен, където ще протече главната му подготовка за идния през септември шампионат на планетата, на който ще бъдем взаимни домакини дружно с Италия.

" Поредно Световно състезание и може да се окаже последно. Очаквания… Очаквам да се подготвим добре и всеки един да даде максимума от себе си, с цел да излезем с чиста съвест след края на това Световно”, разяснява Йосифов.

" Аз персонално имах време да си умря. Като цяло, общо взето, не бях изключително затормозен. Мина това време, когато се вайках и одобрявах във вътрешността нещата след някоя загуба. Общо взето, това, което е минало, се не помни и гледаме напред ".

" Да чукна на дърво, да, здрав съм. Нямам някакви съществени проблеми. Започваме подготовка. Важно ще бъде да създадем колектив и да играем дружно като тим, да си оказваме помощ. С всички тези травми огромна част от класата на тима се отслаби. Това ни е един от възможностите – да изградим добър колектив, който да ни помогне в мачовете ".

" Това, че мачовете ще са в България, е една мотивация, един плюс. Публиката във Варна се потвърди като най-хубавата у нас. Това ни стимулира. В сложни моменти ще ни помогне да намерим сили и да играем добре ".

" Конкретна цел? В момента още никой не е поставял цели. Естествено, ще е страховит триумф, в случай че успеем да влезем в Топ 6 ".

" Имам някакви хрумвания по отношение на бъдещето си в националния отбор, тъй като тялото ми дава ясни сигнали, че не може да устоя на този темп. През последните 10 години съм, общо взето, без отмора. Не съм пропущал шампионати, национални тимове и шампионати. Колкото и да желая да съм тук и да играя, в един миг отказването е неизбежно. Ще забележим, дано свърши Световното ".

" Мисля, че имаме премного време, плюс това ние сме дружно с тези момчета и от предходни години. Смятам, че не проблем. Считам ни за добър колектив. И по време на Лигата на нациите имаше добра атмосфера в тима, по тази причина имам вяра, че няма да има проблеми ".

" Безспорно всички тези травми откриват пред младите един страховит късмет. Аз си припомням, когато бях млад преди време, че доста мъчно се получаваше повиквателна за националния тим. Има хора, които надали са мечтали да бъдат тук, само че са тук заради някакви условия. Трябва да сграбчен този късмет, в случай че желаят да се занимават с волейбол. Като цяло считам, че има израстване. По време Лигата на нациите имаше късмет на много от младите момчета да играят. Това е потребно за тях и за българския волейбол ", приключи Йосифов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР