Капитанът на Аржентина Лионел Меси е отстранен от Пари Сен

...
Капитанът на Аржентина Лионел Меси е отстранен от Пари Сен
Коментари Харесай

Меси е временно отстранен от Пари Сен Жермен заради пътуване до Саудитска Арабия

Капитанът на Аржентина Лионел Меси е отхвърлен от Пари Сен Жермен за две седмици, откакто отпътува за Саудитска Арабия без разрешението на клуба в понеделник.

Пътуването идва след проваляне от френския клуб Лориен в неделя, в което Меси игра в цялостните 90 минути.

Носителят на Световната купа е изискал да лети до Саудитска Арабия, с цел да съблюдава спонсорския си контракт като дипломат на страната. Мениджърът на ПСЖ Кристоф Галтие и спортният шеф Луис Кампос са одобрили при изискване за победа на ПСЖ или тъждество.

Въпреки това, след провалянето с 1:3 от Лориен, Меси отпътува за Саудитска Арабия, без да изиска наново позволение.

Ситуацията е основала напрежение в съблекалнята на ПСЖ, като някои играчи са били извънредно недоволни от случая, оповестява спортния канал ESPN.

Сега Меси няма да тренира или играе за ПСЖ по време на отстраняването му. В този интервал на клуба му предстоят два мача.

Двугодишният контракт на Меси с ПСЖ изтича това лято. През март вицепрезидентът на Барселона Рафаел Юсте съобщи, че испанският клуб е в контакт с Меси по отношение на завръщането му на Ноу Камп.

Аржентинецът означи 31 гола и направи 34 асистенции в 71 мача във всички надпревари за ПСЖ, като завоюва и купата в Лига 1 през миналия сезон.

Той е на път да пропусне мачовете против Троа и Аячо. В момента ПСЖ се стреми да завоюва девета купа в лигата за 11 сезона. Отборът има пет точки преднина с пет мача до края.

 Меси е краткотрайно отхвърлен от Пари Сен Жермен поради пътешестване до Саудитска Арабия

Приключва ли кариерата на Лионел Меси в ПСЖ?

Дългогодишният футболен кореспондент на BBC Sport Саймън Стоун, е уверен, че кариерата на Меси в ПСЖ е към своя край.

,,Лионел Меси взе решение, което на процедура поставя завършек на кариерата му в Пари Сен Жермен. Да, остават им три мача с Меси, откакто наказването му завърши, и има още работа, с цел да си обезпечат още една купа в Лига 1, ноПСЖ потегля в друга посока и тя не включва Меси. ", сподели Стоун.

Клубът не счита дейностите си за нещо изключително. Те санкционират чиновник, който е отишъл някъде другаде през работния ден на километри от мястото, където би трябвало да бъде. ПСЖ също счита, че това е изказване за бъдещата посока на клуба, която ще се концентрира към по-млади играчи. Категорични са. Това е и удостоверение за нулевата приемливост на клуба към нарушавания на дисциплината, уточни футболният кореспондент.

Феновете на ПСЖ към този момент не желаят Меси. Със сигурност договорът му няма да бъде възобновен, заключи Стоун.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР