[Капитал] Още по темата Как да хвана Градус-а на борсата

...
[Капитал] Още по темата Как да хвана Градус-а на борсата
Коментари Харесай

Дребните инвеститори ще търгуват без такси на борсата в сряда

[Капитал] Още по тематиката
Как да хвана " Градус " -а на борсата

Публичното предложение на акциите на производителя на пилешко месо стартира на 18 юни. Какво би трябвало да се знае и по какъв начин всеки, който желае, може да взе участие
8 юни 2018
Борсовият срив и пенсионните фондове

Спадът в цената на един дял е до 2%, само че в дълготраен проект понижението към този момент не се отразява
4 май 2018
Отнесени от борсовия ураган

Корекцията на интернационалните борсови пазари сви доходността на взаимните фондове в България
13 апр 2018 Фондовата барса и депозитарът провеждат обичайния си към този момент Ден за акции, като в самодейността се включват и капиталови медиатори. В сряда всеки самостоятелен вложител, който желае, ще може да прави покупко-продажби без такси и комисиони към медиаторите и институциите. Целта е да се разпространява финансовият пазар в България.

Има обаче една специфичност – без такси ще са единични покупко-продажби до 2000 лева, като могат да се вършат до 15 такива, или на обща стойност 30 хиляди лева Очакванията на БФБ - София, са и тази година на Деня за акции покупко-продажбите да се усилят 3-4 пъти повече от междинните. " През 2017 година безплатният ден на българската борса генерира за поредна година огромна интензивност и притегли нови вложители, които структурираха капиталови портфейли главно от акции на SOFIX ", показаха от " Елана трейдинг ", които са сътрудници в самодейността.

" За 2017 година главният показател на БФБ набъбна с 15%, а средногодишното му показване за последните 5 години е 14%. Разпределението на годишни дивиденти, които държат средногодишна стойност от близо 4% за последните години, продължава да бъде решителен фактор в привличане на вложения в български акции. От 2018 година някои компании към този момент гласоподаваха на своите акционерни събрания, че ще се възползват от законовата опция да разпределят дивиденти два пъти в годината, което ще усили ликвидността за участниците на българския фондов пазар ", показаха още от медиатора.

През предишните години дните за акции подвигаха ликвидността на фондовия пазар, което е добре за летаргията, в която с намира той. В момента Sofix е на едно от най-ниските си равнища за последната година, а ликвидността на търговията остава на санитарния най-малко. Събитието на финансовия пазар за тази година несъмнено ще е първичното обществено предложение на " Градус ", което стартира при започване на другата седмица.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР