Канцлерът на Германия Ангела Меркел и премиерът на Индия Нарендра

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел и премиерът на Индия Нарендра
Коментари Харесай

Германия и Индия засилват стратегическото партньорство

Канцлерът на Германия Ангела Меркел и министър председателят на Индия Нарендра Моди се подписаха под съглашения в Ню Делхи за задълбочаване на стратегическото съдействие и усилване на двустранната търговия, осведоми " Ройтерс ".

Меркел, съпроводена от няколко министри и бизнес делегация, е в Индия на тридневна аудиенция , почнала в четвъртък.

" Ние насърчаваме нашите частни браншове да подтикват нашата растяща двустранна търговия . Канцлерът Меркел и аз ще се срещнем с някои бизнес и индустриални водачи ", сподели Моди на взаимна конференция с немския водач.

Двустранната търговия сред двете страни доближи до 24,06 милиарда $ през фискалната 2018-2019 година, която завърши през март спрямо 22 милиарда $ миналата година. Германските компании са вложили близо 12 милиарда $ в Индия от 2000 година

Германия е най-големият търговски сътрудник на Индия в Европа и повече от 1700 немски компании работят в Индия.

Според индийски медии двете страни са сключили близо 20 съглашения в разнообразни сфери, в това число земеделието, киберсигурността, изкуствения разсъдък и други.

Моди сподели още, че двете страни също ще засилят контактите си в битката против " тероризма и екстремизма ".

Германия и Индия се договориха си сътрудничат и в областта на образованието. " 20 000 индийци учат в Германия и ние бихме желали да забележим повече ", разгласи Меркел.

Въпреки че двамата водачи не загатнаха нищо за обновяване на договарянията за завършване на съглашение за свободна търговия сред Индия и Европейски Съюз, източници обявиха по-рано, че Меркел и Моди са заинтригувани от комерсиално съглашение.

По-късно обаче индийски медии осведомиха, базирайки се на взаимно известие, че Индия и Германия са постигнали съглашение да задълбочат напъните за обновяване на блокираните договаряния за свободна търговия с Европейски Съюз. Преговорите започнаха през 2007 година, само че навлязоха в задънена улица от май 2013 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР