Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел пое отговорност за скандала във

...
Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел пое отговорност за скандала във
Коментари Харесай

Меркел пое отговорност за скандала в Службата по миграция и бежанци

Канцлерът на Федерална Република Германия Ангела Меркел пое отговорност за абсурда във Федералната работа по миграция и бежанци, съобщи Deutsche Welle, представено от организация " Фокус ". „ Не диря елементарен път. Нося политическа отговорност за това “, съобщи Меркел в предаване на телевизионния канал ARD, излъчено в неделя.
Съгласно думите ѝ, в обстановка на невиждан напор на бежанци през 2015 година тя се е намесила в службата, с цел да облекчи работата ѝ. Въпреки това немският водач изрично отхвърли обвиняванията, че се е управлявала от правилото „ скоростта на разглеждането (на молбите за леговище - бел. ред.) да е по-важна от качеството на инспекциите “.
И до този миг Меркел остава уверена в правилността на решението да отвори границите. „ Знам, че точно на канцлера лежи политическата отговорност за множеството събития, протичащи се в страната, и аз поемам тази отговорност “, увери Меркел.
По-рано немските социалдемократи, сътрудници на Съюза (ХДС/ХСС) в обединението в Берлин, упрекнаха Меркел в открита интервенция в работата на Федералната работа по миграция и бежанци. „ Меркел се пробва да избегне своята отговорност “, съобщи заместник-председателят на ГСДП Рафл Щегнер, като в същото време настоя за „ неотложно следствие “ на дейностите на канцлера.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР