Канцлерът на Австрия Себастиан Курц каза, че е отворен към

...
Канцлерът на Австрия Себастиан Курц каза, че е отворен към
Коментари Харесай

Австрия обмисля производството на руската и китайската ваксини

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц сподели, че е отворен към концепцията съветската ваксина Спутник V или пък китайската ваксина против ковид да се създават в страната му, в случай че има позволение за стартирането им на пазара на Европейски Съюз, съобщи Франс прес.
"Ако производителите на съветската и китайската ваксина получат зелена светлина в Европа и в случай че стартира производството им там, Австрия ще се опита сигурно да даде разполагаем индустриалния си потенциал в подобаващи национални предприятия за производството на тези ваксини ", съобщи Курц в изявление за немското издание "Велт ам зонтаг ".
"Ще бъде същото както за производители от други страни. Тук става дума да се получи сигурна ваксина, колкото се може по-бързо, без значение от кого се създава тя ", сподели Курц. Той добави, че тук става дума за ефикасността, сигурността и бързото обезпечаване в наличност на имунизациите, а не за геополитически битки.
Германската канцлерка Ангела Меркел също сподели, че е отворена към концепцията за потребление на Спутник V в Европейски Съюз. Тя също по този начин "открехна вратата " към потреблението на китайската ваксина, като акцентира, че страна като Сърбия имунизира по-бързо, в сравнение с останалата част от Европа с китайската ваксина.
Досега Европейски Съюз позволи три ваксини против ковид - на Pfizer/BioNTech, на Moderna и на AstraZeneca.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР