кани почитателите си на специален онлайн концерт на 23 април

...
кани почитателите си на специален онлайн концерт на 23 април
Коментари Харесай

Българска музика ще звучи в поредица на Портландския бароков оркестър

кани феновете си на специфичен онлайн концерт на 23 април вечерта локално време - първо събитие от поредност, наречена Great Arts. Period.

С какво е завладяващ този концерт за нас? Той е на българския цигулар Тома Илиев и е наименуван. В програмата са включени четири пиеси от цикъла " 12 капричии за соло цигулка, опус 1, от Петър Христосков. Събитието е подкрепено от Национален фонд " Култура " и ще може да се гледа.

Тома Илиев е измежду най-търсените и изявени музиканти в областта на историческия пърформанс в Съединените Щати. Той е част от камерния отбор за старинна музика „ Соннамбула “, който е първият и единствен исторически осведомен отбор, получил резиденция в влиятелния Метрополитън музей в Ню Йорк през сезон 2018/2019. Като солист, помощник-концертмайстор и камерен музикант Тома има наименувано място в Портландския бароков оркестър.

Тома Илиев е роден в София, където приключва НМУ „ Любомир Пипков “. Получава бакалавърска и магистърска степен от Университета на Индиана, в класовете по цигулка на проф. Кеворк Мардиросян и по старинна цигулка на проф. Стенли Ричи. Специализира исторически осведомени практики в " Джулиърд ", където получава опцията да учи и музицира с някои от най-известните реализатори в тази сфера: Моника Хъгет, Рейчъл Поджър, Масааки Сузуки, Жорди Савал, Уилям Кристи, Ричърд Игър и други.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР