Кандидатите на консерваторите, борещи се да наследят премиера на Обединеното

...
Кандидатите на консерваторите, борещи се да наследят премиера на Обединеното
Коментари Харесай

Инфлацията, данъците и транссексуалните доминираха дебата на британските консерватори

Кандидатите на консерваторите, борещи се да наследят премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън, се сблъскаха в ефирен спор онлайн в неделя, навлизайки в основна седмица за острата конкуренция, заяви Агенция Франс Прес.

Повишаващите се световно температури бяха измежду противоречивите политически области, откакто министърът на климата на Англия, президентът на COP26 Алок Шарма, заплаши да подаде оставка, в случай че спечелилият се отдръпна от задачата на държавното управление за " нулеви излъчвания ".

Тъй като Англия е изправена пред рекордна гореща вълна тази седмица и предизвестия за предстоящи жеетви, само някогашният министър на финансите и любимец към този момент Риши Сунак даде обещание да резервира зелените налози, с цел да помогне за заплащането на законово откритата цел за реализиране на нулеви въглеродни излъчвания до 2050 година
 Обвиняват Джонсън и за жегата във Англия
Обвиняват Джонсън и за жегата във Англия

Правителството не е взело нужните ограничения

Сунак беше неведнъж нападнат от четиримата други кандидати в дебата на ITV. Но той им отвърна с някои от най-острите реплики. Сунак нападна външния министър Лиз Тръс за обещанията ѝ за непотребни заеми, с цел да финансира понижаване на налозите и да помогне за облекчение на рецесията с разноските за живот.

" Тази стопанска система " нещо против нищо " не е консерватизъм, а социализъм ", сподели той.

Сунак също нападна Тръс за нейните политически обрати през годините, от това да бъде либералдемократ до това да стане тори и от акцията за участие на Обединеното кралство в Европейския съюз през 2016 година до въодушевената поддръжка за Брекзит през днешния ден.

Тръс се опита да упрекна Сунак за възходящата инфлация във Англия и настоя за персоналната си честност . " Казвам каквото имам поради и имам поради това, което споделям ", сподели тя.

Дебатът пристигна, откакто изследване измежду членове на торите даде изненадваща преднина пред новобранеца Кеми Баденок.

Тръс беше втора, малко пред някогашния любимец на елементарните хора Пени Мордаунт и Сунак, съгласно изследване на уеб страницата ConservativeHome.
 Риши Сунак завоюва и втория тур на вота за водач на английските консерватори
Риши Сунак завоюва и втория тур на вота за водач на английските консерватори

Той още веднъж събра най-вече гласове - 101

Баденок и Мордаунт се сблъскаха яростно по време на дебата на ITV за правата на транссексуалните. Мордаунт, която за малко беше първата жена министър на защитата на Англия, преди да бъде уволнена от Джонсън, отхвърли изказванията, че е лъгала по отношение на позицията си по отношение на правата на транссексуалните дами.

Баденок, някогашен младши министър без опит в кабинета, сподели, че чистата нулева цел се равнява на " едностранно икономическо разоръжаване " от Англия.

Мордаунт твърди, че изследванията демонстрират, че тя е единственият от кандидатите, който може да победи водача на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър на избори - което в действителност не се удостоверява от всяко изследване и провокира подигравателни забележки в студиото.

В понеделник депутатите от Консервативната партия ще проведат още един кръг от гласоподаване, с цел да отстраняват класирания на последно място претендент, преди да стигнат до последните двама до сряда.

След това последните двама ще обяснят в поредност от срещи пред елементарни консерватори от страната за какво заслужават поста.
 На 5 септември афишират наследника на Борис Джонсън
На 5 септември афишират наследника на Борис Джонсън

Напрежение измежду ръководещата партия

Те би трябвало също по този начин да излекуват контузиите на торите, нанесени от многочислените несъгласия по време на премиерството на Джонсън. Всичките петима кандидати бяха помолени да вдигнат ръце, в случай че са съгласни да имат Джонсън в кабинета си. Никой не го направи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР