Кандидатирахме се, защото смятахме, че страната има нужда от нас

...
Кандидатирахме се, защото смятахме, че страната има нужда от нас
Коментари Харесай

Анализът на Герджиков защо загуби - много натяквали, че е свързан с Борисов и го репресирали

" Кандидатирахме се, тъй като смятахме, че страната има потребност от нас и най-много тъй като се притеснявахме, че демокрацията е в заплаха ". Това съобщи изгубилият балотажа за президент проф. Анастас Герджиков. И добави, че повода да се кандидатира е, че вярвал, че един самостоятелен претендент има късмет, единствено че България няма политическа система, в която самостоятелен претендент да има същински късмет.

Според него, най-много му попречило по какъв начин противникът му повтарял, че Герджиков е обвързван с избрана партия т.е. ГЕРБ, само че изгубилият претендент за президент по този начин и не сподели името на партията на Бойко Борисов. " Целият държавен уред работеше за настоящия президент ", уверен е той. И употребява думи като " репресии " и " вътрешния министър ", като уточни, че Бойко Рашков говорел за вота от Турция, а през днешния ден секциите там били празни. Като " репресии " той видя направени акции против пазаруването на гласове.

Проф. Герджиков съобщи и друго - имало клевета, че в Софийския университет раздавали нелегално задатъци, поради там. Припомняме, че той е ректор на образователното заведение.

" Ще намерим метод да продължим и Вашият глас да се чува ", сподели ректорът на Софийския университет за всички дали своят вот за него. И призна, че явно не е намерил път към гласоподавателите ( " Не можахме да се оправим, отговорността е наша " ), само че отново продължи в следния дух: " Проблемът е, че хората към този момент не имат вяра на никого ". По думите му, гласоподавателите не желаят да вземат участие в партийната политика, което е друго от политиката.

Проф. Герджиков благодари на всички доброволци, на подкрепилите го партии, на гласоподавателите, които дадоха глас за него. И сподели, че щял да се върне в Софийския университет и щял да откри метод да продължи като ректор.

Румен Радев65.9% Анастас Герджиков31.4% Не поддържам никого2.7%

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР