Кандидатът за президентската номинация на Демократическата партия в САЩ Бърни

...
Кандидатът за президентската номинация на Демократическата партия в САЩ Бърни
Коментари Харесай

Бърни Сандърс усилено работел за побратимяване със съветски град през 80-те

Кандидатът за президентската номинация на Демократическата партия в Съединени американски щати Бърни Сандърс е работил интензивно за намиране на град събрат в Съюз на съветските социалистически републики, до момента в който през 80-те години е бил кмет на Бърлингтън, в щата Върмонт. Това написа в. " Ню Йорк таймс ", като се базира на документи от руски архиви.

" Докато Бърни Сандърс пламенно ратувал за по-тесни връзки, Съюз на съветските социалистически републики видял в това удобна опция ", гласи заглавието на публикацията на Антон Трояновски. Той е направил изследване в съветския град Ярославъл, харесан от Сандърс за град събрат. Авторът оповестява, че Сандърс е писал на руския кмет на провинциалния Ярославъл, че желае Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики да " живеят дружно като другари ".

Без знанието на Сандърс обаче, желанието му за другарство било впримчено в напъните на руското управление в Москва да " разкрие американския империализъм като основен източник на заплахата от война ", написа в руски документи.

Историята с визитата на Сандърс в Ярославъл през юни 1988 година е известна, само че доста детайлности от реализираната от Сандърс дипломация през Студената война преди и след визитата му, както и руските старания да бъде експлоатирана неговата антивоенна стратегия за лични пропагандни цели, значително са останали отвън полезрението, показва създателят на " Ню Йорк таймс ".

Вестникът е проучил 89 страници писма, телеграми и документи на руското държавно управление, които разкриват доста по-широко персоналните старания на Сандърс за определяне на връзки сред неговия град и страна, считана тогава от мнозина американци за зложелател, без значение от промените, инициирани по това време от генералния секретар Михаил Горбачов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР