Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков е убеден, че ако

...
Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков е убеден, че ако
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Ако бъда избран, ще има преговори за правителство, докато най-сетне видим бял дим

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков е уверен, че в случай че завоюва изборите за държавен глава, ще направи всичко допустимо партиите, които ще влязат в идващото Народно заседание, да съумеят да сформират държавно управление. Това съобщи той при днешната си среща с гласоподаватели във Варна, предава БГНЕС.

„ Обръщам се към Румен Радев, чиито първи мандат на президентския пост изтича през януари, и го приканвам консултациите, които ще организира след изборите на 14 ноември да не бъдат официални, а фактически да спомага за разговор сред партиите и търсене на единодушие. Ако аз бъда определен за президент, бих направил всичко допустимо, с цел да могат политическите сили да образуват постоянен кабинет. Сега, в обстановката на здравна рецесия поради ковид и шоково нарастване на цените, повече от всеки път е нужен работещ парламент, който да одобри значими стопански ограничения за подкрепяне на бизнеса и Гражданите “, уточни претендентът за държавен глава, повдигнат от Инициативен комитет.
 Отдръпват ли обратно проф. Герджиков? Отдръпват ли обратно проф. Герджиков?
Измина тъкмо половината от предизборната акция и основните трендове към този момент се открояват. Основният съперник на президента Румен Раде...

„ Ако печеля президентските избори, ще употребявам до дъно периодите съгласно конституционната процедура и всички благоприятни условия, изключително в обстановка като сегашната, с цел да има държавно управление. Ако би трябвало, ще се затворим и ще преговаряме с партиите толкоз дълго, колкото е належащо, и няма да излезем, до момента в който няма „ бял пушек “ – т.е. до момента в който политическите сили не стигнат до формулата за сформиране на кабинет “, добави проф. Герджиков.

Според него този път обединенията би трябвало да намерят общи цели в името на излизането на страната от рецесията - здравна, икономическа и политическа. „ Показал съм с работата си през годините, че съм човек на разговора. Ще го потвърдя още веднъж, в случай че бъда определен за президент. Сега не е време за опълчване и за политическо превъзходство – сходни борби са атрактивни, с цел да завоюват вниманието на гласоподавателя преди вота, само че би трябвало да бъдат туширани след изборите – от това би спечелила България и нейните жители “, съобщи проф. Герджиков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР