Кандидатът за президент на Турция Синап Оган, който обяви, мче

...
Кандидатът за президент на Турция Синап Оган, който обяви, мче
Коментари Харесай

Боян Радойков: Сянката на Кремъл зад изборите в Турция, Оган е възпитаник на МГИМО – ковачница за кадри на КГБ

Кандидатът за президент на Турция Синап Оган, който разгласи, мче на втория тур ще даде гласовете си за Ердоган е ученик на Института „ Международни връзки “ в МГИМО, прочут като ковачницата на фрагменти на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), а през днешния ден на ФСБ. Това разкри пред Faktor.bg дългогодишният посланик Боян Радойков, който от години живее в Париж, само че следи процесите на Балканите. Според Радойков съветската връзка прозира в подреждането на изборния пасианс в Турция. Радойков подчертава и върху друга забавна връзка – въздействието на Баку.

Според опозицията на Ердоган, изборът не е изработен в Турция, а е решен в Баку. Много от анализаторите пропущат значим факт - Оган е от азербайджански генезис. Завършил е в Баку и в Москва и приказва съвършен съветски. Синан Оган, преди да се яви по малкия екран и да съобщи поддръжката си за Ердоган, персонално е получил позвъняване от господин Алиев (Илхам Алиев, президент на Азербайджан, б. на ред.), който го е посъветвал, защото другарските връзки сред Алиев и Ердоган са добре известни.

Изборната комисия „ не пусна “ Ердоган да завоюва на първия тур. Но тази неделя той ще бъде избран отново. Дори и единствено 1/3 от гласовете на Оган да отидат за него, отново ще завоюва. Ердоган имаше опция да бъде определен още на първия тур, само че опозицията няколко пъти стачкува за нарушавания и за прекрояване на резултатите, добави Радойков.
Анализите са доста ясни. Единствената изненада на втория тур може да пристигна от броя на гласуващите. Опозицията се надява, че повече хора биха се вдигнали и ще гласоподават против Ердоган, настоявайки за промени и демократизиране на Турция, сподели още Радойков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР