Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов даде дълго интервю

...
Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов даде дълго интервю
Коментари Харесай

Бербатов: Говорих с Чеферин, обезпокоен е

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов даде дълго изявление за CNN, което беше излъчено през днешния ден. Той приказва по всички тематики, свързани с БФС.

Ето какво сподели: 

" Очевидно системата, която ръководи българския футбол не работи, тъй като от 2005 година до ден сегашен не успяхме да се класираме за нито един огромен шампионат като нация. Това демонстрира по какъв начин се ръководи футбола в България. Когато националният тим е лицето на федерацията и когато националният тим не взе участие на огромни конгреси, това е сигнал, че футболът вкъщи не се ръководи по верния метод.

На Когреса през 2021 година, с цел да бъде определен президент, той трябваше да получи 242 гласа на клубовете. Накрая президентът бе определен с 241 гласа, един по-малко от нужното. Трябваше да отидем на балотаж, само че водещият на Конгреса сподели, че всичко е наред, че има определен президент и изборният развой е завършил. По подобен метод завърши всичко с избора на президент. А ние трябваше да отидем на балотаж. По този метод хората, които ръководят БФС виждат властта. Злоупотреба с властта. Когато не ти доближава един глас да спечелиш и би трябвало да се състои балотаж, те считат, че са създали всичко належащо, с цел да завоюват. Обявяват се за спечелили и всичко завършва. За това ние взехме решение да подадем сигнал до ФИФА и до УЕФА. Да покаже, че по този начин не би трябвало да се ръководи федерация.

Ако всичко беше наред и направено по верния метод, аз щях да му стисна ръката и да го поздравя. И да продължа по моя път. Аз съм бил побеждаван в моята кариера, вкарвал съм голове, пропущал съм да вкарам голове, губъл съм борби. Когато нещата се вършат по верния метод, няма какво да кажеш. Но когато нещата не се вършат по верния метод, би трябвало да сигнализираш на всички и да покажеш какво се прави неверно.

За да бъда почтен, приказвах няколко пъти с президента на УЕФА Александър Чеферин. Той е доста смутен с това, което се случва. В доста федерации се случват разнообразни неща. Моята отговорност е да алармирам какво се случва в БФС. Аз би трябвало да алармирам за протичащото се, да покажа доказателства. УЕФА сподели някакъв интерес, макар че към момента няма резултат, което ми е мъчно да схвана за какво продължава по този начин. Но от ФИФА няма никаква реакция. Пълно безмълвие. Ние сме пробвали всичко, което може да си визиите. Пращали сме имейли, желали сме да проведем срещи. Опитвали сме се да осветлим проблемите, които имаме и сме карали единствено да ги погледнат, да хвърлят един взор по какъв начин се ръководи федерацията, какъв е процесът и по какъв начин се ръководи през последните 15 години и да ни кажат, в случай че ние бъркаме. Това не е нещото, което обичам да върша, само че съм заставен да върша. Да се надяваме, че ФИФА и УЕФА ще се разсънят и ще се опитат да проверяват.

Според мен не става въпрос за името, което ще ръководи БФС. Името и репутацията оказват помощ. Аз съм построил моята известност пред всички. Аз желая да пренеса част от моя триумф и метода, по който аз разбирам, че би трябвало да се работи вкъщи. Искам да трансформира нещата, тъй като футболът е изцяло друг от 1994 година. Ние сме замръзнали във времето. Все още сме в 1994. И считаме, че по този начин би трябвало да се вършат нещата. Не, 2023 година е. Нещата са напълно разнообразни във футбола и това е, което желая да покажа на хората вкъщи. Моята пристрастеност, с цел да не преставам да повеждам тази борба е, тъй като съм горделив българин, обичам моята страна и по тази причина не преставам да пребивавам в България. Аз имам моя тим, който е построен от хора, които мислят по метода, по който аз го върша.

Всичко има начало, само че всичко би трябвало да завърши в даден миг. Така работи живота.

Разбира се, че има разлика. Футболната общност - става въпрос за всички, в това число и почитателите. Когато става въпрос за гласоподаване, в него вземат участие единствено клубовете. Но това е верният метод, по този начин би трябвало да бъде. Клубовете би трябвало да гласоподават. Ние няма да се предадем. Ще успеем, в това няма подозрение, само че ще отнеме известно време ", сподели той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР