Кандидатът за нов собственик на футболния Левски Джоузеф Диксън разпространи

...
Кандидатът за нов собственик на футболния Левски Джоузеф Диксън разпространи
Коментари Харесай

Експертно мнение: На "Герена" има място за нов стадион, но не и за МОЛ

Кандидатът за нов притежател на футболния Левски Джоузеф Диксън популяризира през вчерашния ден клип с план за нов стадион на " сините " на мястото на настоящия.

Проектът наподобява много упорит, като включва построяването на МОЛ, релакс-зона и други екстри. 

Потърсихме мнението на специалист в материята, с цел да ни изясни има ли опция в пространството на " Герена ", където се намира сегашният стадион " Георги Аспарухов ", да бъде построено ново оборудване с параметрите, заложени в плана на Диксън.

Архитект Ивайло Мишев изясни за БНР:

" На това място съгласно мен може да стане един прекрасен нов стадион, само че не и МОЛ. Проектът на господин Диксън не е съгласуван нито с градоустройството на София, нито с региона на Подуене и " Герена ". Този план е взет от някъде. Такъв план би могъл да бъде осъществен, в случай че бъде закупена земя, към 100 декара, някъде наоколо до София. Там с изключение на стадион, може да има и МОЛ, релакс-зона и прочие. На мястото на настоящия стадион може да бъде построен нов с места за 22-25 хиляди фенове, само че за търговски обекти няма място. Това е обвързвано с отчуждаването на много земя, в това число парк, бензиностанция, помощните терени на стадиона. "

Ето какво показа още проектант Ивайло Мишев:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР