Кандидатът на ПП Андрей Гюров се оттегля от надпреварата за

...
Кандидатът на ПП Андрей Гюров се оттегля от надпреварата за
Коментари Харесай

Гюров хвърли пешкира. Само ИТН и ДПС за Каримански

Кандидатът на Политическа партия Андрей Гюров се отдръпва от конкуренцията за гуверньор на Българска народна банка, разгласи самият той в обществената мрежа.

В понеделник ще извърша нужните дейности за евакуиране на своята кандидатура за шеф на Българска народна банка. При липса на съдружна поддръжка, дано моят конкурент самичък да реши дали желае да остави този толкоз значим и виновен избор в ръцете на опозицията. Това в последна сметка е етичен избор, част от условието към ръководителя на Българска народна банка за висок морал и положително име, написа Гюров.

Така единствен претендент за поста все още остава депутатът от Има Такъв Народ Люмобир Каримански, който с изключение на на личната си дребна партия може да разчита и на поддръжка от Движение за права и свободи.

По-рано през днешния ден вождът на Има Такъв Народ Слави Трифонов разгласи отново в обществената мрежа, че няма да изтегли кандидатурата на Каримански, макар планувания за през днешния ден следобяд съдружен съвет, който щеше да разисква концепцията за отричане и от двете имена в конкуренцията.

След като Политическа партия и Има Такъв Народ се сбиха за поста и се стигна до съвсем разединение на четворната коалиция, гуверньор ще остане Димитър Радев, който към този момент трети парламент не съумява да смени, откакто мандатът му изтече преди година.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР