Кандидат-шофьорите в София вече ще полагат теоретичните изпити за придобиване

...
Кандидат-шофьорите в София вече ще полагат теоретичните изпити за придобиване
Коментари Харесай

Кандидат-шофьорите полагат изпити в нови технологични зали

Кандидат-шофьорите в София към този момент ще поставят теоретичните изпити за придобиване на дееспособност в две нови софтуерни зали, като всяка от тях с по 13 работни станции. Целта е повече хора да могат да вземат решение изпитните проби, заяви служебният министър на превоза Георги Тодоров.

„ Всичко е електронизирано. Елиминиран е субективният фактор. Самите претенденти незабавно след осъществяване на изпита, научават своите резултати. Ефектът е, че ще бъдат изпитвани много повече хора “, посочи Георги Тодоров при инспекция на новите зали за полагане на изпит по доктрина за шофьорска брошура.

Служителите в администрацията разполагат с метал детектор, с цел да е несъмнено, че хората, за които следва изпит, няма да внесат в залите неразрешени предмети. На ден през залите ще минават шест изпитни групи или по към 120 индивида седмично.

„ Присъствието на нашия чиновник вътре в залата е доколкото да свери самоличността на претендента, да смъкна персоналната карта, да снима лицето на претендента, вътре има камери, които вършат снимането. Системата му дефинира на кое работно място да седне, системата му генерира изпитния тест ”, изясни Бойко Рановски, шеф на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР