Кандидат-кметове, международни и български музикални звезди и заглавия на американски

...
Кандидат-кметове, международни и български музикални звезди и заглавия на американски
Коментари Харесай

Ваня Григорова, Чалга и Ед Шийрън: Какво са търсили българите в Google през 2023 г.?

Кандидат-кметове, интернационалните и български музикални звезди и заглавия на американски филми - това са най-търсените неща от българските консуматори в Гугъл през 2023 година Това демонстрира систематизирания разбор за миналата година на най-популярната интернет търсачка.

Кандидатът за кмет на София Ваня Григорова е най-търсената персона от българите в Гугъл. Всъщност участниците на локалните избори в столицата наподобява са вълнували огромен брой консуматори, защото в топ 10 в листата с най-проверявани в търсачката персони попадат още Васил Терзиев (на 3-о място) и Антон Хекимян (на 10-о място).

В тази ранглиста попадат и други политически фигури като вицепремиера и външен министър Мария Габриел (на 2-о място), както и някогашният основен прокурор Иван Гешев (6-o място).

Българските консуматори са търсили в Гугъл най-вече заглавия на американски филми - като единствено една българска продукция съумява да доближи в топ 10. Това е филмът " Чалга " на режисьора Мариан Вълев, който е на 4-о място измежду най-търсените.

Феноменът наподобява сполучливо е достигнала и до България, защото българите са търсили най-вече неща, свързани с кино лентата " Опенхаймер " на Кристофър Нолан, а " Барби " заема втора позиция в класацията.

В света на музиката потребителите са се вълнували най-вече от концерта на, която изнесе първия си концерт в София през август. Интерес има и към английския артист Ед Шийрън, чийто иден концерт е вторият най-търсен в българския Гугъл.

Класацията обаче е доминирана най-вече от български реализатори, измежду които поп изпълнителят Графа, пианистът и участник в сезон 2 на " Ергенът " Евгени Генчев, националната певица Николина Чакардъкова, поп фолк изпълнителката Софи Маринова и групата Молец.

Топ 10 на най-търсените български персони
Ваня ГригороваМария ГабриелВасил ТерзиевНюргул СалимоваВасил БожковИван ГешевВиктория ГотеваРозали ПетроваКеранаАнтон Хекимян

Топ 10 на най-търсените концерти
Imagine DragonsЕд ШийрънГрафаЕвгени ГенчевНиколина ЧакардъковаСофи МариноваМолецМиле КитичЛили ИвановаТони Димитрова

Топ 10 на най-търсените филми
ОпенхаймерБарбиБързи и яростниЧалгаВсичко на всички места наведнъжАватар 2Creed 3Джон Уик 4Монахинята 2Мега звяр 2

Какво търси светът?

В световен аспект войната в Газа заема централно място като най-търсената тематика в Гугъл, а след нея се подрежда случая с и земетресението в Турция.

Макар неотдавна американското издание " TIME " да дефинира 2023 година като годината на Тейлър Суифт - търсенията на поп звездата не са били изключително огромни. Най-проверяваната в Гугъл персона се оказва американският футболист от NFL Дамар Хамлин, следван от артиста от вселената на Marvel Джеръми Ренър и спореният инфлуенсър Андрю Тейт, който прекара първата половина от 2023 година в румънския затвор.

Най-търсеният филм в целия свят обаче е " Барби ", само че компактно зад него е " Опенхаймер ".

Очаквайте детайлности!

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР