Каналът в Telegram Сива зона, който е близък до ЧВК

...
Каналът в Telegram Сива зона, който е близък до ЧВК
Коментари Харесай

Появи се още едно видео с екзекуция на наемник на Вагнер

Каналът в Telegram " Сива зона ", който е непосредствен до ЧВК " Вагнер " , разгласява видео, в което се твърди, че се вижда ликвидиране на наемник на частната военна компания, който се е предал на украинските военни. Същият канал разгласява видеоклип с извънсъдебната екзекуция на боеца на ЧВК " Вагнер " Евгений Нужин на 13 ноември миналатаг година, напомня съветската редакция на BBC.

Според телеграмния канал и този човек " с е е разболял от същата болест , от която губиш схващане в градове на Украйна, в Киев, в този момент в Днепър, а след това се събуждаш в мазето на последното си правосъдно съвещание ".

В новия видеоклип се вижда мъж, чиято глава е залепена с тиксо. Представя се като Дмитрий Якушченко и споделя, че е роден в Крим, попаднал е в пандиза, отишъл е на фронта в състава на ЧВК " Вагнер ", а на фронтовата линия е " схванал, че това не е моята война ".

Данните, че на видеото се вижда човек тъкмо с това име и фамилия, се удостоверяват единствено от неговите изказвания и от описанието към видеото.

Якушченко твърди, че се е намирал в град Днепър, където е получил удар в главата и е изгубил схващане. " Събудих се в тази стая, където ми споделиха, че ще ме съдят ", продължава мъжът.

На видеото се вижда по какъв начин мъж, изравен зад Якушченко, удря главата му с чук незабавно по-късно. В този миг по-голямата част от фрагмента е размазана , тъй че е невероятно да се разбере какво тъкмо се случва. Но " Якушченко " незабавно пада обратно, а мъжът с чука продължава да го удря.

В същото видео се виждат фрагменти от историята на хванатия " Якушченко ", които бяха оповестени от някои украински медии още през ноември предходната година. Очевидно предходният видеоклип е бил изработен малко след залавянето на мъжа.

" Якушченко " споделя, че е наказан на 19 години и излежава присъдата си в Саратовска област, в град Енгелс. По негови думи е бил затворен в Крим, до момента в който полуостровът към момента е бил под украински надзор, а по-късно е бил трансфериран на съветска територия.

Както споделя Якушченко, по пътя към фронта той възнамерявал да " откри някаква малка врата ", просто да избяга ". По-нататък той споделя по какъв начин се е предал на украинските бойци край Бахмут.

Видеото на Якушченко е инсталирано по безусловно същия метод както и предното.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР