Канада не страда от липсата на градове с необичайни имена

...
Канада не страда от липсата на градове с необичайни имена
Коментари Харесай

Град Азбест в Канада се надява да смени токсичното си име

Канада не страда от неналичието на градове с необикновени имена - Еленска Челюст в провинция Саскачеван, Медицинска Шапка в Албърта, Дилдо в Нюфаундленд, Лабрадор и Свастика в Онтарио . За много жители на Азбест във френскоговорящата провинция Квебек обаче името на града им е станало...твърде токсично, съобщи ДПА.

Водени от тази концепция локални поданици са организирали среща с членове на градската администрация, с цел да обсъдят процеса за промяна на наименованието.
 
Canada town of Asbestos, Quebec, looks for new name
— BBC News (World) (@BBCWorld)

Град Азбест, с население към 7000 души и намиращ се на почти 170 км източно от Монреал, е кръстен на минералите, добивани в локална мина от края на 19 в. Близо век градът е водещ световен производител на азбест, който поради токсичността си е неразрешен в редица страни.

Заради отрицателните асоциации, които провокира наименованието, градът не съумява да притегли нужните вложения в сложните времена след затварянето на мината през 2011 година
 
Several businesses over the years have balked at investing in Asbestos, Quebec, because of its name, according to the mayor. Now the town is looking for a new name.
— The Seattle Times (@seattletimes)

Кметът на Азбест Юг Гримар стартира пиар акция, с цел да убеди жителите, че обновяването на града стартира със промяна на името. " Решението е мъчно, изборът не е елементарен, само че редица фактори водят в тази посока ", съобщи градоначалникът през ноември предходната година, оповестявайки началото на консултациите.

Очаква се новото име на града да бъде оповестено по-късно през годината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР