Кампания по предсрочно подновяване на изтичащи лични документи на гражданите

...
Кампания по предсрочно подновяване на изтичащи лични документи на гражданите
Коментари Харесай

Кампания по предсрочно подновяване на изтичащи лични документи започва в Разград

Кампания по предварително възобновяване на изтичащи персонални документи на жителите стартира Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград, оповестиха от пресцентъра на дирекцията.

Заради упования голям напор пред гишетата на бранш "Български документи за идентичност " през идната 2020 година, по отношение на приключване периода на годност на забележителен брой документи за идентичност, се основава организация по даване на разнообразни благоприятни условия на жителите на региона за предварителна замяна на документите им.

Статистиката сочи, че през 2020 година изтичат 21 138 персонални карти, 15 482 паспорта и 8 429 шофьорски книжки. Това е 10 пъти повече от изтичащите през 2019 година документи - 1 846 персонални карти, 4 776 паспорта и 2081 шофьорски книжки. По тази причина Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград приканва жителите да не чакат приключването на крайния период на годност на документите си, а да изтеглят по-рано подмяната им. Така ще си спестят време и напрежение, заобикаляйки опашките пред Паспортна работа.

Предстои разпращането на писма до институции, предприятия, компании и организации в област Разград, които желаят да се възползват от опцията проведено да бъдат обслужени в къси периоди. За задачата в група "БДС " ще бъде обособено особено гише, на което по авансово направен и координиран график ще се подменят документи на искащите. Ако не е допустимо хората да се явят в бранш "БДС ", обслужването на съответна организация или компания може да се извърши на място с мобилна биометрична станция при предпочитание от тяхна страна.

От ОД на Министерство на вътрешните работи в Разград приканват жителите, които имат годен електронен автограф, да се възползват от опцията да подават он-лайн заявки за замяна на документи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР