Камионите и автомобилите на компанията ще се информират взаимноАвтомобилите и

...
Камионите и автомобилите на компанията ще се информират взаимноАвтомобилите и
Коментари Харесай

Облачна услуга на Volvo предупреждава за опасности

Камионите и колите на компанията ще се осведомят взаимно

Автомобилите и камионите на Volvo автоматизирано и взаимно ще се предизвестяват за рискови обстановки на пътя посредством облачна услуга

Нова облачна услуга на Volvo Trucks дава опция на товарните и леките коли на компанията автоматизирано и взаимно да се предизвестяват за рискови обстановки на пътя. „ Безопасност посредством съгласуваност “ (Connected Safety) разрешава на водачите да споделят в действително време информация за рискове в трафика.

При включване на предупредителните светлини, товарният автомобил изпраща сигнал към облачната услуга на Volvo Trucks през обвързвания към интернет мобилен телефон на лидера. Оттам информацията се препраща към съответната услуга на Volvo Cars. След това се изпраща предизвестие към всички свързани леки и товарни коли, които се доближават към местоположението на автомобила с задействани спешни светлини. Аналогичен е и процесът, когато лидерът на лекия автомобил алармирала за заплаха.

Системата „ Безопасност посредством съгласуваност “ разрешава на водачите да споделят в действително време информация за рискове в трафика

„ Автомобил, който е спрял в профил на пътя при неприятна видимост, рискува да бъде ударен откъм гърба, което може да има тежки последици. Ако до водачите на всички намиращи се наоколо леки и товарни коли бъде изпратено авансово предизвестие, то ще им даде една и съща опция да понижат скоростта, да контролират метода си на шофиране в сходство със обстановката на пътя и да избегнат конфликт “, изясни Карл Йохан Алмквист, шеф „ Пътна и продуктова сигурност “ във Volvo Trucks.

В по-дългосрочен проект облачната услуга може да бъде разширена с спомагателни функционалности, подобряващи сигурността. Volvo Trucks ще вкара в началото „ Безопасност посредством съгласуваност “ при новите товарни коли в Швеция и Норвегия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР