Камион, натоварен с италиански боклук, е задържан на територията на

...
Камион, натоварен с италиански боклук, е задържан на територията на
Коментари Харесай

Навръх пандемията: ТИР с италиански боклук опита да стигне до Червен бряг

Камион, претрупан с италиански отпадък, е арестуван на територията на област Монтана при опит да стигне до Червен бряг, оповестиха от полицията, представени от "Конкурент ".

Вчера в монтанската полиция е получен сигнал, че полски ТИР "Скания " с ремарке е влезнал у нас през Дунав мост-2 с желание да разтовари боклуци на територията на Червен бряг. Изпращач на товара е италианска компания.

Незабавно спецполицаи и инспектори от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Монтана са спрели камиона. При инспекцията е открито, че е с неизрядни съпроводителни документи, а компанията адресат в Червен бряг няма позволение по Закона за ръководство на отпадъците.

В документите била упомената съответна активност по сепариране, която би трябвало да бъде осъществена в Червен бряг, само че в същото време било вписано, че тази активност е осъществена. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

По данни на еколозите компанията в Червен бряг е рецидивист. Това не е първият камион с италиански отпадък, задържан по пътя си към плевенския град с противозаконен товар.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР