Камерите са един от специалитетите на Sony, а фотоапаратите от

...
Камерите са един от специалитетите на Sony, а фотоапаратите от
Коментари Харесай

Защо да изберем новата Alpha камера на Sony

Камерите са един от специалитетите на Sony, а фотоапаратите от Alpha сериите са измежду най-предпочитаните всред експерти от разнообразни сегменти на фото и видеографията.

Тази седмица към портфолиото на компанията бе прибавен нов уред на име ZV-E10, който се обрисува като един от по-достъпните, само че в същото време способни модели в редиците на Alpha.

ZV-E10 е ориентиран към влогърите, само че е подобаващ избор за всеки, който желае да има лека и мощна цифрова камера, комфортна за бързи клипчета и красиви фотоси на залеза.
 Снимка 540904

Най-важната смяна по отношение на предходния ZV-1 модел е, че при новия уред можем да сменяме обективите и по този начин доста да разтеглим листата от обстановки, в които бихме могли да го употребяваме за професионални или персонални цели.

Апаратът разполага с APS-C Exmor CMOS датчик с 24.2 мегапиксела и BIONZ X процесор - същите, които виждаме при някои по-скъпи модели от Alpha сериите.
 Снимка 540902

Видеозаписът е с качество до 4К при 30fps и можем да избираме сред два режима на стабилизация, която обаче се реализира посредством стабилен кроп на изображението.

Според DPReview качеството на изображенията в общоприет режим на стабилизация е сходно на това при Sony a61000, който е и със сходна цена.

ZV-E10 предлага най-различни автоматизирани режими за фотоси и видео, като влогърите несъмнено ще се зарадват на специфичния режим за продуктови видеа, при който фокусът автоматизирано се придвижва от индивида към продукта и назад.
 Снимка 540905

Звукът се записва от ориентиран три-камерен микрофон, за който получаваме и предпазител за вятър, само че можем да свържем и външен микрофон с 3.5-милиметров жак.

Важен подробност е и въртящият се LCD екран, който се обръща встрани, а не нагоре, както се случва при други известни модели на Sony.

Апаратът може да се свързва с устройства чрез Wi-Fi и може да се употребява за стриймване при качество до 720p.
 Снимка 540903

За последното е добре да употребяваме кабелната връзка с USB-C за по-стабилен сигнал.

Батерията също търпи усъвършенствания и към този момент устоя на до 80 минути видеозапис, което е съвсем двойно повече по отношение на качествата на предходния модел.

Sony ZV-E10 ще се появи към края на август в черен и бял цвят на цена от 1499 лева за тяло без обектив.
 Sony Airpeak S1 и всичко за новия дрон на компанията
Първият дрон на Sony коства 9000 $

Само за експерти

Срещу още 200 лева получаваме комплект със общоприет 16-50-милиметров обектив, който би трябвало да ни свърши добра работа за непрофесионални цели.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР