Камери над каса на самообслужване взеха пенсионер за гимназист, не

...
Коментари Харесай

Софтуер „подмлади“ с 50 години пенсионер в магазин на самообслужване


Камери над каса на самообслужване взеха пенсионер за гимназист, не му разрешиха да си купи алкохол (снимка: CC0 Public Domain)

Софтуерен логаритъм „ подмлади “ покупател в пенсионна възраст в магазин от веригата „ Билла “ с към 50 години и провокира блъсканица измежду личния състав. Въпреки странната обстановка индивидът приема случая с усмивка и благодари, че са го сбъркали с гимназист.

„ Преди няколко дни на касата за самообслужване си обработвах покупките. В един миг касата спря да работи и изведе известие, че би трябвало да пристигна продавач “, споделя в профила си в обществените медии Огнян Д., който е с прошарена къса коса и очила. Споделя, че по-късно при него е дотичала продавачка от екипа на магазина. Съвсем съществено го запитала дали има 18 навършени години, с цел да купува алкохол.
още по темата
„ Оказа се, че има видеокамери, които се пробват да разпознаят малолетни. При мен сбърка с петдесетина години, само че е прелестно “, споделя за случката Огнян.

Човекът счита, че най-вероятно става дума за „ бъг “ в софтуера и смешната обстановка се повторила по-късно. „ Или е неточност в софтуера, или е маркетингов метод за тонизиране на пенсионерите и за повече продажби “, заключава той.

„ Ако по-късно си купил повече, значи е сполучлив маркетингов метод “, разяснява един от приятелите на Огнян в обществените мрежи.

Само преди година касите на самообслужване се гледаха с съмнение и възмущение от мнозина консуматори. Те показаха безпокойствие, че това е стъпка към тотално и навсякъде следене.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР