Камерън Нори продължава напред към полуфиналната фаза на АТР 250

...
Камерън Нори продължава напред към полуфиналната фаза на АТР 250
Коментари Харесай

Делрей Бийч: Нори сломи Корда след дълга битка и ще спори с Пол за място на 1/2-финалите!

Камерън Нори продължава напред към полуфиналната фаза на АТР 250 конкуренцията в Делрей Бийч след триумф над младата вяра на домакините Себастиан Корда, реализиран след резултат 6:2 1:6 7:6(4). Макар да не си проличава от крайния резултат, всеки един от сетовете бе изпълнен с голям брой завладяващи и оспорвани геймове, което способства за общата дълготрайност на конфликта от 2 часа и 20 минути.

В откриващата част американецът имаше извънредно невисок % на вкаран първи сервис, което предоставяше опция на неговия конкурент да влезе нападателно в разиграванията. Така английският представител доближи до шансове за пробив във всеки един от сервис геймовете на съперника и материализирайки два от тях, реализира триумф в дебютната част.

Началото на втория сет пък бе белязано от маратонско подаване на Нори, който в последна сметка не устоя на напрежението и изостана с 0:3. Вече намерил ритъма в играта си, Корда продължи да оказва напън върху противника с помощта на солидните си удари от главната линия и напълно скоро дублира задатъка си от пробив, с цел да изравни общия резултат.

Решителната трета част започва изцяло равностойно, като сервиращите притежаваха напълно контрола върху събитията и паритетът остана недокоснат до 4:4. Тогава обаче последваха съмнения от начален удар за двамата играчи, които си размениха по един брейк, след което дуелът трябваше да бъде решен в тайбрек. Там локалният любим се поддаде на напрежението и позволи няколко непредизвикани неточности, от които международният №13 се възползва по отличен метод и си подсигурява присъединяване на полуфиналите.

Comeback Cam
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР