Камарата на представителите в Конгреса на САЩ одобри блокирания от

...
Камарата на представителите в Конгреса на САЩ одобри блокирания от
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ одобри помощ от $61 милиарда за Украйна. Какво още съдържа пакетът

Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати утвърди блокирания от месеци нов пакет с помощ за Украйна на стойност от 61 милиарда $ .

Това стана допустимо, откакто републиканци и демократи се сплотиха зад решението да поддържат обща помощ от 95,3 милиарда $ за Украйна, Израел и други съдружници на Съединени американски щати, измежду които Тайван.

До решението на следената от републиканците Камара на представителите се стигна, откакто при започване на февруари. Тогава това се случи след апели в тази посока от някогашния президент и още веднъж кандидат за поста от републиканците Доналд Тръмп .

Следващата стъпка в този момент е да бъде гласуван и от Сената , където се чака също да получи утвърждение. Процедурата по отпущането на помощта ще бъде приключена с подписа на президента Джо Байдън .

Той към този момент прикани Сенатът бързо да придвижи пакета към Белия дом. По думите му по този начин ще бъде обезпечена " сериозна поддръжка за Израел и Украйна ", " обезверено нужна филантропична помощ за Газа , Судан , Хаити и други места ", както и ще бъде нормализиран Индо-Тихоокеанският район .

Украинският президент Володимир Зеленски приветства гласуването в Камарата на представителите на Съединени американски щати, като сподели, че то ще " избави хиляди и хиляди животи ".
" Ясно обръщение "
" Демокрацията и свободата постоянно ще имат световно значение и в никакъв случай няма да се провалят, до момента в който Америка оказва помощ за отбраната им ", написа Зеленски в обществената мрежа Х.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел също приветства гласуването в Конгреса на Съединени американски щати, акцентирайки, че то " изпраща ясно обръщение до Кремъл: тези, които имат вяра в свободата и устава на Организация на обединените нации, ще продължат да поддържат Украйна и нейния народ ".

Кремъл предстоящо разкритикува приемането на новия пакет с помощ за Киев, като съобщи, че това ще " обогати " Съединени американски щати, а в Украйна ще докара до повече гибел.

Непосредствено преди гласуването в Камарата на представителите цитира двама неназовани американски публични представители, съгласно които Пентагонът се готви бързо да утвърди пакет от незабавно нужни оръжия за Украйна. Той включва артилерийски снаряди и противовъздушна защита, които да бъдат доставени, в случай че и когато помощта бъде дефинитивно утвърдена.

Киев беше под възходящ съветски напън през последните няколко месеца поради топящите се ресурси от артилерийски муниции и увеличаващите се човешки загуби. Освен това Москва нанесе огромни вреди на към този момент разрушената енергийна инфраструктура на страната след повече от две години война.

Зеленски и неговото държавно управление умоляваха от месеци западните си съдружници да усилят доставките на съвременни системи за противовъздушна защита, оръжия и артилерийски муниции.
Помощта за Украйна
Новият пакет с американска помощ за Украйна включва 23,2 милиарда $ за попълване на запасите от американски оръжия и военни уреди и 11,3 милиарда $ за настоящи военни интервенции на Съединени американски щати в района, където Пентагонът образова украински войски.

Законопроектът включва и 13,8 милиарда $ за закупуване на модерни оръжейни системи, както и над 9 милиарда $ икономическа помощ за Украйна под формата на заеми, които могат да бъдат опростени в бъдеще.

Белият дом ще има властта да дефинира изискванията на заема за Киев и ще може да вземе решение той да бъде анулиран.

Пакетът включва и ограничения, които ще разрешат на Вашингтон да конфискува замразени активи на съветската централна банка, с цел да ги употребява за възобновяване на Украйна от войната.

В него са заделени и 26 милиона $ за " продължение на надзора и отчетността " на помощта, предоставяна на Украйна.

Вероятното утвърждение на законопроекта в Сената ще усили общата сума, която Вашингтон е похарчил до момента за помощ на Украйна, до 170 милиарда $ .
Пакетът за Израел
За поддръжката на Израел законопроектът планува 26,38 милиарда $ , в това число над 9 милиарда $ филантропична помощ за Ивицата Газа , където милиони палестинци са изправени пред гладна гибел.

Израелският външен министър Израел Кац сподели, че " гласуването на пакета с помощ за Израел с голяма двупартийна поддръжка потвърждава мощните връзки и стратегическо партньорство сред Израел и Съединени американски щати и изпраща мощно обръщение към нашите врагове ".

Индо-Тихоокеанската помощ за противопоставяне на въздействието на Китай в района възлиза на към 8 милиарда $, в това число 2 милиарда $ външно военно финансиране за Тайван и други основни съдружници.
 Недостиг на оръжия и жива мощ. Как Украйна се бори да забави съветското нахлуване  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР