Камарата на представителите на САЩ одобри с огромно мнозинство законопроект,

...
Камарата на представителите на САЩ одобри с огромно мнозинство законопроект,
Коментари Харесай

Бившият финансов министър на САЩ подготвя изкупуване на TikTok

Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди с голямо болшинство законопроект, който ще принуди TikTok да се отдели от компанията майка или ще бъде неразрешен в цялата страна.

Мнучин съобщи, че мощно поддържа законопроекта, който в този момент би трябвало да бъде утвърден от Сената.

 

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън поддържа законопроекта и даде обещание да го подпише, в случай че бъде признат.

" Смятам, че законът би трябвало да бъде признат и имам вяра, че (TikTok) би трябвало да бъде продаден ", съобщи Мнучин пред CNBC.

Мнучин, който в продължение на четири години беше министър на финансите на някогашния президент Доналд Тръмп, съобщи, че TikTok е " страховит бизнес и аз ще събера група, която да купи " закъсалото приложение.

" Това би трябвало да бъде благосъстоятелност на американски предприятия. Няма метод китайците в миналото да разрешат на американска компания да има нещо сходно в Китай ", сподели Мнучин.

 

По-рано чиновник на китайското министерство на търговията съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да " спрат несправедливото угнетяване на задгранични компании " и да подхващат " всички нужни ограничения за уверено запазване на законните си права и ползи ".

Друг чиновник в Пекин съобщи, че Съединени американски щати " следват логиката на престъпник " със закона.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР